Jogerősen is meghosszabbították Geréb Ágnes előzetes letartóztatását

gerébágnes2.jpg

Jogerősen meghosszabbította a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel és más bűncselekménnyel gyanúsított Geréb Ágnes előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság november 18-ai végzésében. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint a bíróság helybenhagyta a Pesti Központi Kerületi Bíróság november 5-i, dr. Geréb Ágnes gyanúsított előzetes letartóztatást meghosszabbító végzését.
A Fővárosi Bíróság végzése jogerős. A közlemény emlékeztetett: a bíróság G. Ágnes előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2011. január 8-áig hosszabbította meg. A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett. Elsődlegesen az előzetes letartóztatás megszüntetését, másodlagosan lakhelyelhagyási tilalom vagy házi őrizet elrendelését indítványozták. A Fővárosi Bíróság a fellebbezéseket nem találta alaposnak.

A Fővárosi Bíróság végzése szerint az elsőfokú bíróság kellően megindokolta, hogy miért szükséges G. Ágnes előzetes letartóztatásának meghosszabbítása. Helyesen utalt arra, hogy a Napvilág Születésház bejegyzett székhelyén még nem tartottak házkutatást, ezért az eljárás jelenlegi szakaszában továbbra is tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével veszélyeztetné, illetve megnehezítené a bizonyítást, mivel még nem foglaltak le minden releváns iratot.

A Fővárosi Bíróság szerint a bűnismétlés veszélyét az alapozza meg, hogy a folyamatban lévő büntetőügy vádirata szerint G. Ágnes több, hasonló büntetőeljárás hatálya alatt működött közre az otthon szülésben, korábban ugyanilyen bűncselekmény miatt állt már bíróság előtt, továbbá, hogy a jelen gyanúsításban szereplő cselekmény a jogerős, szülész-nőgyógyász szakorvosi tevékenységtől való eltiltás idejére esik. A Fővárosi Bíróság szerint a bűnismétlés veszélye a lakhelyelhagyási tilalom és a házi őrizet esetén is fennállna.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA tehetség fejlesztése kisgyermekkorban
Következő cikkÉlvezetesebb az evés, ha nincs szülői nyomás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..