Jöhet a kamatadó mentes bankbetét?

Jelenleg kamatadót, és hozzá még EHO-t is fizetnünk kell a bankbetétek kamatai után. Úgy tűnik ezeket a tételeket hamarosan elfelejthetjük. A pikantériája viszont a dolognak az, hogy mindez az adórendszer változása nélkül történhet meg.

A napokban “átment” ugyanis az Országgyűlésen, hogy a kereskedelmi bankok átháríthatják az őket egyre inkább szorongató negatív kamatlábakat az ügyfelekre. Egyelőre még csak a vállalkozói számlákról van szó, de nem lehetnek illúzióink, minden bizonnyal a következő lépés a tax_freemagánszámlákra történő bevezetés lesz.

Megvalósul tehát az álom, a kamatadó mentes bankszámla, hiszen nemhogy kamatot kapnánk, de még a betett pénzünk is egyre fogyni fog. Lehet, hogy nem ilyen lovat akartunk? Újabb tőkevándorlás indulhat meg a bankbetétekből a befektetési piac felé, ahol jó eséllyel eredményesebben tudjuk vagyonunk értékét megőrizni, netán gyarapítani is.

Nem mindegy a HOGYAN

Balgaság lenne azonban azt hinni, hogy egyszerű a feladat. Nem csak arról van szó ugyanis, hogy a bankbetéten kívül minden más jobb lesz. Egyértelműen kijelenthető, hogy a bankbetétekkel nem megyünk sokra, viszont ha nem megfelelően nyúlunk a befektetések témájához, könnyen prédája lehetünk annak az értékesítési hadnak, amely kihasználva a bankbetétekből menekülők szándékát és nem ritkán naivitását, színes, szagos, cukormázzal leöntött “lehetőségeket” kínál az újdonsült kisbefektetőknek.

Az alapvető befektetési ismeretek hiánya végzetes lehet. Ha valaki tisztában van a kockázatokkal, és úgy szenved veszteséget, azzal semmi gond nincs, hiszen felmérte a veszélyeket a nagyobb hozam reményében, és felkészült a “Mi lesz ha” következményeire is. Más a helyzet akkor, ha valaki a “bankbetétes korszakából” érkezik a befektetések világába, mert az új terepen nem biztos, hogy kiismeri magát. Valójában még azt sem tudja, hogy mit nem tud, és könnyen kerülhet csapda helyzetekbe.

A másik veszély az, amikor valaki csak azt hiszi, hogy tisztában van mindennel, de azzal kell szembesülnie, hogy tévesek voltak az elképzelései, és nem úgy működnek a törvényszerűségek, mint ahogyan arról tudomása volt. Tipikus “eredménye” ennek az, hogy újra és újra kisebb-nagyobb veszteségeket szenved valaki, és a balszerencsének tudja be a történéseket. Holott tudatos, szakszerű módon történő befektetés esetén a portfólió összességére vetített veszteségek nagyrészt elkerülhetőek.

Akár egyik, akár másik esetben létfontosságú tehát, hogy megszerezzük azt az alapvető tudást, készséget, amellyel lavírozhatunk a befektetések hullámain. Együttműködő partnerünk, a HozamInfo ezért is érezte szükségét annak, hogy létrehozzon egy kisbefektetői előadássorozatot, amellyel valóban képbe kerülhet bárki, és sikerrel veheti a nem ritka kihívásokat vagyonának gyarapításában.

Ez az előadássorozat a Nagy Befektetés Választó.

Nézze meg a részleteket, és foglalja le a még szabad helyek egyikét az ide kattintva megjelenő oldalon!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..