Károsak a hat év alattiakra a 3D-s játékok

nintendo.jpg

A japán Nintendo cég arra figyelmezteti vásárlóit, hogy 3D-s funkcióval rendelkező játékkonzoljain ne engedjék játszani a hat év alatti gyerekeket, mert ronthatják vele szemüket. Egy januári tokiói promóciós rendezvényen közölték, hogy 2D-s változatokat is kínálnak, kifejezetten a hatévesnél fiatalabb gyerekeknek.

A 3D-s képek folyamatos, hosszú ideig tartó figyelése negatív hatással lehet a hat év alatti gyerekek szemének fejlődésére. – közölte a gyártó. Az új generációs DS konzol – amely lehetővé teszi, hogy használói speciális szemüveg nélkül játszhassanak 3D-s játékokat – lekéste a karácsonyi szezont, ám piacra kerül február 26-án Japánban, majd márciusban az Egyesült Államokban, Európában és Ausztráliában.

A népszerű Nintendo DS alapváltozatából több mint 130 millió darabot adtak el eddig világszerte, új 3D-s változata pedig már most is nagy érdeklődést keltett a médiában és a játékosok körében.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..