Képes babakelengye lista: bababútorok és kiegészítők

A babakelengye összeállítása nehéz feladat, könnyű eltévedni a különböző “szakkifejezések”, márkák, típusok, boltok és árak útvesztőjében. A könnyebb tájékozódáshoz készítettük el a Babafalva képes babakelengye listáját, részletes magyarázatokkal.

Babaszoba – bababútorok és kiegészítők

Kiságy: Ha nagyobb méretet veszünk, egyik oldalon levehető ráccsal, akkor akár a baba négy éves koráig is használhatjuk. Figyeljünk, hogy a rácsok közötti távolság megfeleljen az európai szabványnak, azaz ne haladja meg a 6 cm-t. Ha olyan helyre kerül a kiságy, ahol rásüt a nap vagy besütnek a szobába az éjszakai fények, vegyünk a kiságyra baldachint is. Ez egyterű vagy egyszobás lakásoknban is hasznos, ahol nem tudjuk a babát elkülönített helyen altatni.

kiságy
kiságy

Matrac: Kókuszmatrac és szivacsmatrac között választhatunk, a lényeg, hogy elég kemény legyen, ne süppedjen bele a baba.

Lepedő: 3 db

Ágynemű: Kezdetben a baba nem igényel mást, mint egy textilpelenkát a feje alá, és egy takarót vagy hálózsákot. A többrészes ágyneműgarnitúrákat ráérünk pár hónappal később beszerezni.

PVC lepedő, betegalátét, matracvédő: kiságyba, a lepedő alá, védi a matracot a “balesetektől”.

Mózeskosár: az első hetekre.

Pelenkázó: Számtalan változatban kapható, a szekrénnyel egybeépítettől a kiságyra tehető lapig. Hasznos, ha különálló, levehető a pelenkázóbetét, lehet, hogy később az igen mozgékony babát kénytelenek leszünk az ágyon vagy a földön tisztába tenni.

Szekrény a baba ruháinak.

pelenkázó és szekrény
pelenkázó és szekrény

Szennyestartó: a baba szennyesét érdemes külön gyűjteni

Szemetes: a pelenkáknak és a törlőkendőknek.

Kiskád: állvánnyal, fürdetőszekrénnyel együtt, vagy kádra tehető állvánnyal, de tehetjük egy egyszerű asztalra is, csak ügyeljünk, hogy megfelelő magasságú legyen, ne terhelje a derekunkat a baba tartása.

Hősugárzó: olyat vegyünk, ami fürőszobában is használható, bírja a magas páratartalmat.

Légzésfigyelő – kölcsönözni is lehet

Bébiőrző – kölcsönözni is lehet

bébiőrző
bébiőrző

Zenélő-forgó játék: A baba ágya fölé – minél színesebb, annál jobban tetszik a babának

Pihenőszék: több pozícióba dönthető, kényelmesebb a baba gerincének, mint a hordozó, és ezzel bárhova magunkkal vihetjük a babát a lakásban.

pihenőszék
pihenőszék

Párásító készülék: száraz levegőjű lakásokban, fűtési szezonban jó szolgálatot tehet. Kb. 50%-os relatív páratartalomnál alszik a legjobban a baba.

Szobai hőmérő

Éjjelifény

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..