Két gyermeket vár egyszerre

angiecromar_lead_180-80x80.jpg
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Angie Cromar terhes, eddig ebben nincs is semmi különös, ám a hölgy egyszerre két gyermeket vár, méghozzá nem is ikreket, hanem két teljesen különböző gyereket. A furcsa állapot úgy állt elő, hogy a hölgynek egy igen ritka genetikai elváltozása van, nevezetesen két méhvel rendelkezik.

A két szerv egymástól függetlenül esett teherbe, így az egyik gyermek hat-, míg a másik öt hete van édesanyja méheinek egyikében, és másikában.

Angie Cromarnak és férjénak, Joelnek már van három, nyolc év alatti gyermeke.  A  hölgy korábban is tudott arról, hogy két méhe van, de korábbi terhességeit ez nem befolyásolta. Egy szülészeti klinikán dolgozik nővérként, így tökéletesen tisztában van a veszélyekkel és kockázatokkal. A legnagyobb ezek közül az, hogy koraszülés következik be, aminek következtében a gyermekek alacsony születési súllyal és fejletlen tüdővel jönnek világra.

Mrs. Cromar állapotának bekövetkezési valószínűsége igen alacsony, mindössze egy az ötmillióhoz, mivel már maga a „kétméhűség” sem túl gyakori, de az, hogy mindkét szervben egyszerre fejlődjön gyermek, az majdhogynem lehetetlen. Mindössze 100 ilyen terhesség ismert világszerte.

Infinety hirdetés

Medipress

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz államtól kapnák bérüket az óvodai és bölcsődei dolgozók
Következő cikkJóga gyerekeknek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.