Ki Horváth Éva segítsége a kisfia körül?

Horváth Éva kisfia

Szülőnek lenni óriási felelősség és kihívás, hát még akkor, ha az első gyermek érkezik a családba. Főleg az otthon lévő édesanyák vannak nehéz helyzetben, hiszen az újdonsült mamák hirtelen nem tudják elsőre, miért sír a pici, mi a baja, mit akar jelezni a világnak, és megannyi más helyzet is elbizonytalanítja őket. Horváth Éva nem tagadja: a mai napig van olyan szituáció, amelyben a kisfiával, Kristóffal kapcsolatban más tanácsát, segítségét kéri. Nekünk most elárulta, ki ez a bizalmas személy az életükben!

A modellből lett műsorvezető kisfia, az angyali Kristóf tavaly májusban érkezett a családba. Viszont hiába a földöntúli öröm, a szülővé válás kisebb-nagyobb nehézségeivel Éváéknak is meg kellett birkóznia.

Horváth Éva kisfia
Horváth Éva és kisfia Kristóf védőnőjükkel

Mint minden elsőgyermekes szülő, a kezdetek kezdetén én is sokszor elbizonytalanodtam, és ilyen helyzetekben megnyugtató érzés volt, ha a védőnőmhöz fordulhattam, akinek a mai napig kikérem a tanácsait” – kezdte Éva, akinek természetesen családi segítsége is akad a párja, illetve a nagyszülők személyében. „Ha kisebb problémákkal állok szemben, amihez nem kell szakember véleménye, a szüleim mindig segítenek, van erre egy chatcsoportunk is, ahol a gyerekkel kapcsolatos dolgokat beszéljük meg. Az egyik sokgyermekes barátnőmre is bármikor számíthatok, hiszen ő szinte mindennel találkozott már, ami velünk is megeshet.”

Éva szakmai kérdésekben csak a gyermekorvoshoz, illetve a védőnőjéhez fordul.

„Megnyugtató érzés, hogy van egy segítőkész, lelkiismeretes személy, aki már-már családtagnak számít nálunk. Ezért is örültem, mikor hallottam, hogy a Magyar Védőnők Egyesülete a Sudocremmel közösen keresi az Év Védőnőjét, amelyre biztosan jelölni fogom őt. Legutóbb, amikor külföldön voltunk, szinte napi huszonnégyórás „ügyeletben” volt miattunk. Kristófnak különböző kiütései lettek, és kicsit megijedtem. Nem akartam a kinti orvosokra hagyatkozni, egyből a védőnőnket hívtam, de a hozzátáplálás kapcsán is többször kikértem a véleményét, hogy bizonyos trópusi gyümölcsöket például adhatok-e a kicsinek. Hál’istennek, lekopogom, de komolyabb betegsége még nem volt Kristófnak, ami talán köszönhető az anyatejnek is, hiszen még mindig szoptatom.”

Neked van a legjobb védőnőd a világon?

Ha te is bármikor számíthatsz a védőnődre, és szeretnéd munkáját meghálálni, jelöld őt az Év Védőnője díjra!

Ehhez nem kell mást tenni, mint a Magyar Védőnők Egyesületének (MAVE) honlapján vagy a Sudocrem hivatalos Facebook oldalán futó applikáció segítségével beküldeni egy rövid történetet és egy fotót a védőnőről. A jelölési időszak április 30-án zárul, ezt követően dönt majd a szakmai zsűri, valamint indul a közönségszavazás, amely május 18-ig tart.

Jelölni az alábbi felületeken lehet:

További hasznos linkek:

Védőnői hálózat szükségessége

Erről a témáról még az Egészségügy rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVissza a munkába a csed után
Következő cikkMert mindenünk a boldog gyermek!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..