A részletek eleganciája

kiegészítők

Sok nő vágyik olyan hatalmas gardróbra, amely önmagában betölt egy szobát. Sajnos csak kevesen tehetik meg, hogy a valóságban is több kollekciónyi ruhadarabot halmozzanak fel, ám aggodalomra semmi ok. A nő talált egy kiutat: rájött, hogy a kiegészítők minden régi ruhadarabot feldobnak, ha megfelelő hozzáértéssel használjuk fel őket. Innen pedig már csak a kreativitás szabhat határt.

Ha megkérdeznénk a nőket arról, hogy melyik a „kedvenc darabjuk”, ami nélkül általában egy tapodtat sem tennének, a legtöbben azt mondanák: a gyűrűm, a táskám, a sálam, a nyakláncom, az órám és még folytathatnánk. Apróságok, amelyek segítenek az önkifejezésben, amelyekkel megmutathatjuk a világnak: ez vagyok én.

A kiegészítők világa épp olyan tarka, mint amilyen színes egyéniségek viselhetik őket. Ám a kiegészítőkkel való játékban is célszerű szem előtt tartani az arányokat. A divathoz valamit is értők a „kevesebb néha több” irányvonalat tartják követendőnek. Még ha nem is szívesen állunk be a sorba, ezt a tanácsot jobb, ha megszívleljük. Amint leszámoltunk a „toronyóra lánccal” effektussal, máris ráléphetünk arra az útra, amely a harmóniához, az egyensúly megtalálásához vezet.

Audrey Hepburn vászonra lépése óta a részletek eleganciája egy saját fejezetet kapott a divat nagykönyvében. Szerencsénkre ez a fejezet számos oldallal bővült az idők során, azaz kiegészítők egész sora várja, hogy egy újabb egyéniség fedezze fel őket. Legyen az egy cipő, egy táska, néhány ékszer – ha úgy véljük, egy darabkáját mutatja személyiségünknek, biztos, hogy jó helye lesz nálunk.

Cipő

női cipőA nő cipőhöz való jogát azt gondolom, ma már senki sem merné megkérdőjelezni. Egyfajta szimbólumává vált a nők függetlenségének, önállóságának, akaratának: a Nőnek. Legtöbbször úgy váltogatjuk cipőinket, mint ahogyan az évszakok váltják egymás, ám egy évszak bizony több modellt is elbír. Bár a cipőtrendek is egymásnak adják a kilincset, minden nőnek van legalább egy olyan párja, ami mellett az utolsókig kitart. A tapasztalatok szerint ez gyakran egy elegáns darab, ami „mindig kéznél van”, ha szükség van rá – afféle gyorssegély, ha meg kell jelenni valahol, egy cipő, ami önmagában is hordozza az eleganciát.

Magassarkú vs. lapossarkú cipők

Ékszerek

női ékszerekAz ékszerekhez való kötődés szintén egy különleges kapcsolat a nő számára. Persze a széphez való vonzódás nem a nő, hanem az ember sajátja, de az biztos, hogy ha egy nő például elegáns akar lenni, legelőször az ékszeres doboza után nyúl egy különleges darabért. Vannak, akik kevésbé rajonganak az ékszerekért, s inkább egy dekoratív órát választanak, kitartva az elegancia és a praktikum összhangja mellett. A leggyakorlottabb nők akár magukkal is hordanak néhány ékszert arra az esetre, ha nem lenne idő hazaugrani munka után, egy esti baráti összejövetel előtt.

TAVASZ típusú nők

Női táska

női táskaKincseinket pedig elnyeli a női táska. A kiegészítő, ami fogalommá vált.  A trendek hol az egészen apró, hol a bevásárló körútra is alkalmas nagyobb méreteket kiáltják ki divatosnak. Lényeg a lényeg, hogy a női táska tulajdonképpen tartalmazza magát a nőt, mindent benne hord, amire csak szüksége lehet – igen, gondoljunk csak a vészhelyzetekre. A táska a nő saját világa: nem véletlen, hogy a férfiak is szeretnék megérteni, hogy mire való ez az egész.

Mutasd a táskádat, megmondom, ki vagy

Minden nő sajátja, hogy képes figyelni a részletekre, s ha úgy adódik, megtalálja bennük a nagybetűs Eleganciát, mi több: önmagát. Fedezzük fel a divatpiac kínálatát, hozzuk össze a régit az újjal, találjuk meg az egyensúlyt – anya

írta: Gönczi Petra

Erről a témáról még az Anya, de mégis nő! rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkNemzetiszínű menü nemzeti ünnepekre
Következő cikkMégis, kinek az élete?