Kincsesláda lépésről lépésre – képekkel

kincseslada_lead-80x80.jpg

Így öröm a rendrakás! Mennyivel kellemesebb ebben a pompás kincsesládában elhelyezni a játékokat és a gyerekek kincseit, ahelyett, hogy szekrényekben tárolnák őket. Minden gyerekszoba ékessége lesz ez a láda!
Kincsesládánk két azonos felépítésű, nyitott ládából épül fel, amelyeket zongorapánttal kötöttünk össze. A láda elemeinek az összekötése tompa csavarozással készül, a csavarfejek későbbi elrejtésével.

Szükséges eszközök:
PSR 14,4 LI-2 Bosch akkus fúrócsavarozó
PSB 650 RE Bosch fúrógép
PFS 65 Bosch festékszóró
PSM 80 A Bosch csiszoló
Fafúró készlet
Csiszolópapír, szemcseméret 120 – 240
Festékszóró rendszer
Colstok, puha ceruza, radír, hegyező
Ragasztószalag
Faenyv, törlőkendő
Szorítók
2 Bútorajtó-ütköző (gumilencse)
Közepesen vastag farostlemez (MDF), vastagság 19 mm

1. lépés – A láda oldallapjainak az összekötése
Az alsó láda négy oldallapját az alaplapra helyezzük, úgy ahogy össze fogjuk szerelni. Az oldalakat összejelöljük ceruzával, hogy tudjuk majd, mi, hová tartozik. A hosszabb oldallap rövidebb felén, a szélétől 1 centire függőleges vonalat húzunk ceruzával, majd ezen a vonalon megjelöljük a furatok helyét. A fúrógép 4mm-es fúrójának segítségével elkészítjük a furatokat. A furatokba az akkus csavarozóval és 3,5×4 mm-es csavarokkal összeszereljük a láda oldalait. A felső ládatesttel ugyanígy járunk el.

2. lépés – Alaplap/fedőlap összecsavarozása az oldallapokkal
Az alaplap/fedőlap oldalain körbe vonalat húzunk, a szélektől 1centire. Mintha egy 1 centis keretet rajzolnánk az alap/fedőlapokra. Ezeken a vonalakon furatokat készítünk (hosszú oldalon 3, rövid oldalakon 2 furat). Miután elkészítettük a furatokat, az alapot a nagyobb ládatestre illesztve rögzítjük azokat a 3,5×4 mm-es csavarokkal. A fedőlapot pedig az ugyanígy előfúrt felső ládatestre rögzítjük.

3. lépés –  Az alsó és a felső láda összekötése
A szorítókkal a két ládát a hosszanti oldalánál összeillesztjük. A széthajtott zongorapántot a ládák peremeire tesszük és bejelöljük a csavarok helyét ceruzával, majd előfuratot készítünk. Ezek után a zongorapántot 3×17 mm-es csavarokkal rögzítjük.

4. lépés – A kapcsos zár felcsavarozása
A kapcsot zárt állapotban rápróbáljuk a ládára és bejelöljük a csavarok helyét. Először az akasztót szereljük fel a felső ládára, majd ehhez mérten a szorítót az alsó ládára, szintén 3×17 mm-es csavarokat használva.

5. lépés – Az MDF-felületek előkészítése
A furatokat spatulázó masszával vagy kittel kitöltjük. Miután teljesen megszáradt 120-as csiszolópapírral lecsiszoljuk a kittelt felületeket.

6. lépés – Felületkezelés
A Bosch festékszóró rendszerrel vigye fel az alapozó anyagot, majd hagyja megszáradni. Annak érdekében, hogy a következő réteg színes festék megfelelően tapadjon a felületre, az alapozást száradás után finoman meg kell csiszolni. Először 180-as, majd 220-as végül 240-es csiszolópapírral végezze ezt el. A finomcsiszolás után vigye fel az alapszínt a ládákra, majd miután megszáradt, következhet a mintázás. A leggyorsabb eredményt akril vagy diszperziós festékkel érjük el. A festéktartályba minden esetben hígítva kell a festéket tenni, a fúvókán pedig be kell állítani a porlasztósugarat.

Kész projekt:

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkÚtmutató a szingliséghez
Következő cikkMüzli, kása, köret – gabonák az étrendben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..