Korai Fejlesztés Hete: a szülők nincsenek egyedül!

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A korai ellátás ugyan egyre ismertebb a szülők körében, de a gyakorlat azt mutatja, még mindig túl magas a rendszeren kívül rekedők száma. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat azzal a feltett szándékkal rendezi meg a Korai Fejlesztés Hetét, hogy egy héten keresztül minden intézményében és minden lehetséges fórumon felhívja a figyelmet arra, hogy egyfelől milyen sokat tehet az érintett szülő gyermekéért, másfelől a problémájával senki nincs egyedül, a FPSZ intézményei komoly szerepet tudnak vállalni a későbbi kockázatok elkerülésében.  

Hazánkban évente körülbelül 90.000 gyermek születik élve.  Közöttük százból nyolc baba RIZIKÓBABA! Azaz olyan veszélyeztetett baba, akinél előfordulnak kockázati tényezők: az anya terhessége, a csecsemő születése körülményei, vagy a csecsemő kis súlya.

Az eltérő fejlődés esetén kulcsfontosságú, hogy a nulladik naptól kezdve segítséget, tanácsot, diagnózist, támogató szolgáltatást, terápiás ellátást kapjon a baba. Kutatások igazolják, hogy az állapotjavulás esélye szignifikánsan nő, ha időben indul el az ellátás.

koraifh

Infinety hirdetés

Magyarországon, a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan több szakterület együttesen kapcsolódik be az ellátásba: egészségügyi, pedagógiai, és szociális hálózat.

A cél az, hogy a családnak minél rövidebb utat kelljen megtennie gyermekével a szakemberig, azaz hogy az ellátás helyben legyen, vagy helybe menjenek szakembereink.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Tagintézményeinkben tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt.

További információk a honlapon és a letölthető programfüzetben találhatók.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.