Kórházi falfestés magyar sztárokkal

falfestes_lead_80.jpg

Farkasházi Réka, Kandász Andrea, Balázsy Panna, Gombos Edina, Némethy Marcsi, a BonBon, Homonnay Zsolt és Buza Sándor közreműködésével megelevenedtek a Tesz-Vesz Város figurái a Heim Pál Gyermekkórház falain. A hét ismert médiaszemélyiség a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek vezérlésével segédkezett a barátságos mesehősök kifestésében.

A kedves rajzokkal a beteg gyerekek váróit, kórtermeit szeretnék szebbé varázsolni, hiszen köztudott, hogy az egészségügyi intézményekben erre sajnos alig jut pénz. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már 10 éve elindította Mesefal programját, mely mostanra országszerte működik és több tucat intézmény fala szépült meg az önkéntesek szakértő keze alatt. Farkasházi Réka, Kandász Andrea, Balázsy Panna, Gombos Edina, Némethy Marcsi, a BonBon, Homonnay Zsolt és Buza Sándor is szívesen csatlakoztak a kezdeményezéshez. A Fessen mosolyt az arcokra! programot idén a Vanish támogatja, amely több éve működik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal a Foltmentes adomány országos ruhagyűjtési program kapcsán.

A falfelületeket az önkéntesek a kórházi dolgozókkal együtt választották ki, közösen történt a figurák méretének, elhelyezkedésének meghatározása, illeszkedve az intézmény és a gyermekek igényeihez.

Jakus Edina, a Mesefal program vezetője elmesélte: „A gyerekek szívesebben jönnek a vizsgálatokra, ha barátságos mesefigurák fogadják őket a kórházakban. Őszintén reméljük, hogy még nagyon sok évig folytathatjuk a programot olyan támogatók segítségével, mint a Vanish.”

Júliusban és augusztusban három budapesti és négy vidéki gyermekkórház szépül meg a Vanish segítségével: a Fessen mosolyt az arcokra! program során az intézményi várók, laborok, vizsgálók falfelületeire festenek színes mesefigurákat a szeretetszolgálat önkéntesei.

A Fessen mosolyt az arcokra! program további helyszínei:

Debrecen, Kenézy Kórház
Pécs, Pécsi Tudományegyetem Kórháza
Székesfehérvár, Fejér Megyei Szent György Kórház
Salgótarján, Szent Lázár Megyei Kórház
Budapest, Budai Gyermekkórház
Budapest, Bethesda Kórház

A Fessen mosolyt az arcokra! programot mindenki támogathatja, aki Vanish termékeket vásárol 2010. július 15. és augusztus 31. között: a termékek utáni bevételből a Reckitt Benckiser 2,5 millió forintot ajánl fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMamaRose: szülés luxuskivitelben
Következő cikkZamatos nyári gyümölcslevesek

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..