MamaRose: szülés luxuskivitelben

Rose_1_250.jpg

2010. július 1-én nyílt meg a Dr. Rose Magánkórház, melyben jelentős szerepet kap a szülészet is. A MamaRose márkanév magában foglal minden gyermekvállalással kapcsolatos szolgáltatást a családtervezéstől a szülésen át a gyermekgondozásig. Mindezt teljes körű, exkluzív ellátással vehetik igénybe, elegáns enteriőrben.

A vizsgálatokat tapasztalt orvosok végzik, a legmodernebb eszközökkel, az anyuka időbeosztásához igazodva.

Az intézmény szülészeti szemléletének alapja, hogy a szülő nő nem beteg: nem azért választja a Dr. Rose Magánkórházat, hogy kezeljék, hanem azért, hogy a gyermek világra jöttének természetes folyamatát támogassák, ideális körülmények között, a lehető legkevésbé beavatkozva abba. A MamaRose különböző vajúdási és szülészeti módszereket kínál, továbbá a szakorvosok nagy tapasztalattal rendelkeznek vízben vajúdás, vagy akár az ún. „gyengéd születések” levezetésében is.

A Dr. Rose Magánkórház szülészeti szakemberei maximálisan nyitottak a különböző vajúdási, szülészeti módszerekre, a szülő nőre bízzák a döntést, hogy milyen körülmények között szeretné világra hozni gyermekét. A szülőszobai körülmények is a kismamák igényeit, kéréseit tükrözik, legyen szó gyertyafényről, relaxációs zenéről, vagy fájdalomcsillapító illóolajok párologtatásáról, állítható erősségű és színű fényekről. Vajúdást segítő eszközöket – pl. gimnasztikai labda, kapaszkodó kötél – is biztosítanak.

Az újszülöttek világra jötte után is mindent megtesznek annak érdekében, hogy anya és gyermeke – illetve az apával kiegészülve a család – összeszokása háborítatlan legyen.

A szülészet különlegessége még, hogy az édesanya a szülést követő napon már saját otthonában pihenhet, mivel a Dr. Rose Magánkórház szakembereinek álláspontja szerint egy komplikációmentes szülés után egyszerűen nincs szükség további kórházi ápolásra. A mamának és gyermekének is az a legjobb, ha minél előbb háborítatlanul pihenhetnek otthoni környezetükben.

Készülődés a szülésre

A terhesgondozáshoz kapcsolódva a 18. héttől kezdve a MamaRose szülésfelkészítő szolgáltatásának keretében a leendő édesanya minden szükséges információt megkap, ami a várandósság és a szülés alatt segítségére lehet. A bábatanácsadásnak és a csecsemős nővérrel, illetve a szülészorvossal történő konzultációknak köszönhetően a kismama már a felkészülés időszaka alatt megismerkedik a magas szakmai színvonalú szülészeti csapat szakembereivel, akik majd a szülőszobában is mellette lesznek.

A sikeres felkészülés elengedhetetlen része a testi-lelki egyensúly megteremtése, ezért a felkészítő programot kismamajógával, masszázzsal és intimtornával egészítik ki. A páciensek korlátlan számú konzultációs lehetőséget és orvosi vizitet, valamint exkluzív kényelmi szolgáltatásokat vehetnek igénybe amellett, hogy a MamaRose személyzete az ő időbeosztásukhoz igazodik.

Szülési alternatívák

A kórházi, valamint Perinatális Intenzív Centrum (PIC) klinika háttérrel működő MamaRose szakemberei a szülést olyan természetes folyamatnak tartják, amelynek lezajlását feladatuk támogatni, azonban ha minden ideálisan zajlik, orvosi beavatkozásra nincs szükség. Ezért például automatikusan nem – csak indokolt esetben – alkalmaznak gátmetszést, mert a gátvédelmet részesítik előnyben, hiszen a tapasztalat az, hogy többnyire a szülés sérülésmentesen lezajlik a gátizom átvágása nélkül is. A vajúdás során a bába segíti a szülő nőt, hogy helyesen alkalmazza a korábban begyakorolt légzéstechnikát, ami nagyban megkönnyítheti a szülés lefolyását, enyhítheti a fájdalmat.

A Dr. Rose Magánkórház szülészetén semmilyen módszerrel nem siettetik a szülés lefolyását, rábízzák a természetre és az anya szervezetére, a baba ritmusára, hogy meddig húzódik el a vajúdási és a kitolási szakasz. Fontosnak tartják az apa aktív részvételét is, az általa nyújtott érzelmi támogatást. A személyzet ezért nekik is megfelelő figyelmet szentel, ahogyan lehetőséget teremtenek arra is, hogy a szülés utáni órák elsősorban a családi együttlétről szóljanak.

Lehetősége van az anyának arra is, hogy ugyanott hozza világra gyermekét, ahol majd a következő órákat, illetve az éjszakát is töltik az újszülöttel, ezt teszi lehetővé a kórházi ággyá átalakítható, ergonómiailag tökéletesített szülőágy. Alapvető funkciója, hogy a vajúdás és a szülés során biztosítja a kismama optimális testhelyzetét, a kapaszkodók segítségével könnyű rajta testhelyzetet változtatni, és az ággyá alakítása néhány egyszerű mozdulattal megoldható.

Szülés után

Ha az újszülött állapota is megengedi – a mama kérésére a babát szülés után azonnal vagy szárazra törlést követően az édesanyja hasára teszik. Így az újszülött alkalmazkodása egy merőben új világhoz az édesanyja közvetlen közelében kezdődhet meg. Ilyenkor mérlegelhető a köldökzsinór késői átvágása is.

A MamaRose gyermekorvosa az igényeknek megfelelően, akár már a terhesgondozás folyamatába is bekapcsolódik, figyelemmel kísérve a magzat fejlődését. A baba születését követő 1-2 órán belül elvégzi az első szakvizsgálatokat, minden egyes babát személyesen vizsgál meg.

Az orvosi rutinvizsgálatokat követően megmérik a baba súlyát, hosszát, fej- és mellkörfogatát. Igény szerint már a szülőszobában megmutatják az édesanyának a mellre helyezést és biztosítják számára a korai szoptatás lehetőségét. A kismamát a hazamenetelt követő mindhárom napon felkeresi a bába és a csecsemős nővér, illetve igény szerint lehet ez a személy a gyermekorvos is.

Kapcsolódó link: http://szuleszet.doktorrose.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVeszélyes az autósülés az autón kívül
Következő cikkKórházi falfestés magyar sztárokkal

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..