Kötelező oltások

Melyek a kötelező oltások, milyen idős korban kell beadni és mi ellen védenek. Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet táblázata.

Oltás neveMely kortólMi ellen véd?
BCGNéhány napos korban, szülészeti intézménybenTuberkulózis
DaPT+IPV+HIB2 hónapos korbanTorokgyík, szamárköhögés, tetanusz; járványos gyermekbénulás; gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium)
DaPT+IPV+HIB3 hónapos korbanTorokgyík, szamárköhögés, tetanusz; járványos gyermekbénulás; gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium)
DaPT+IPV+HIB4 hónapos korbanTorokgyík, szamárköhögés, tetanusz; járványos gyermekbénulás; gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium)
PCV-132, 4 és 15 hónapos korbanKötelezően felajánlandó, térítésmentes
MMR15 hónapos korbanKanyaró, mumpsz, rubeola
DaPT+IPV+HIB18 hónapos korbanTorokgyík, szamárköhögés, tetanusz; járványos gyermekbénulás; gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium)
DaPT+IPV+HIB6 éves korban ill. az általános iskola első osztályábanTorokgyík, szamárköhögés, tetanusz; járványos gyermekbénulás; gégefő- és agyhártyagyulladás (Haemophilus baktérium)
dapT + MMR11 éves korbanTorokgyík, tetanusz; szamárköhögésKanyaró, mumpsz, rubeola
Engerix B13 éves korbanFertőző májgyulladás (hepatitis-B), két oltás minimum 5 hó eltéréssel

Forrás: Országos Gyermekegészségügyi Intézet hírlevele

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGyermekbalesetek, sérülések megelőzése
Következő cikkAjánlott védőoltások csecsemőknek, kisgyermekeknek

3 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Legyengült immunrendszer nélkül nincs megbetegedés. Ezt remélem tudjátok. És remélem arra is felfigyeltetek, hogy még véletlenül sem azt reklámozzák, hogyan őrizd meg az egészséged és előzd meg a bajt saját magad (Magyarországon a megelőzés mint olyan az emberek fejében szinte nem is létezik) hanem arra irányítanak, hogy a meglévő szart egy másik – pénzért árusított – szarral hogyan kozmetikázd ki. Köszi. És mennyien megzabálják a f@szságot…édes istenem. És én nem tudom, de ezekhez az emberekhez viszitek a gyerekeket orvoshoz? Akik ezerrel nyomják az oltást és a gyógyszereket? Ezekben bíztok ti meg?
    Attyaúristen… 🙁

    • A tisztázás kedvéért: Az oltás maga a megelőzés. Nem tüneti kezelés, nem drága pénzen vett bizonyítatlan hatásfokú New Age baromság, hanem megelőzés.
      Vannak olyan vírusok, amik egy egészséges immunrendszerrel rendelkező gyermeket is megtámadnak, bármennyi homeopátiás cuccot tolnak bele. Ha elég ember elkezdi nem oltatni a gyerekét, ismét jönnek a járványok, aztán csodálkoznak, ha a sajátjuk hal bele elsőként.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..