
A klasszikus krumpli lángos egészségesebb kivitelben. Gyerekeknek főzelékhez feltétnek, vagy felnőtteknek egy fokhagymás joghurtos, esetleg chilis mártogatóval sörkorcsolyának is szuper.
Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtökpüré
- kb. 50 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tököt megpároljuk vagy sütőben megsütjük, ha kihűlt, pépesítjük. Sózzuk és összedolgozzuk a tojással és liszttel, ha több lisztet vesz fel, keveset adjunk még hozzá, alapvetően lágy, de nyújtható legyen. Mivel édeskés a tök, kóstoljunk, és sózzunk utána ha szükséges. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Tetszőleges kiszúró formával kiszaggatjuk, vagy késsel felvágjuk. Forró olajban kisütjük.
Az olaj kellően legyen forró, így gyorsan sül és nem szív magába felesleges olajat. Mint minden olajban sült tészta, így ez is frissen a legfinomabb.
Tipp: A tökpürébe keverhetünk kevés fehérrépát és zellert is.