Márványos sütőtökös brownie

Márványos sütőtökös brownie

November a sütőtök hónapja. A hagyományos brownie alapot különlegessé tehetjük ezzel a krémes sütőtök krémmel.

Hozzávalók:

  • 80 gr natúr krémsajt
  • ½ csésze cukor
  • 1 (2,5 dl) csésze tökpüré
  • ½ tk őrölt fahéj, gyömbér
  • 1 evk. liszt
  • 1 és 1/4 csésze liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • csipet só
  • 17 dkg csokoládé (min. 70% kakaótartalom)
  • 10 dkg vaj
  • 1 csésze cukor
  • 4 tojás
  • kevés tej

Elsőként elkészítjük a sütőtökös keveréket. A krémsajtot, ½ csésze cukrot, tökpürét és fűszereket habverővel krémesre keverjük, végül hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet. A keveréket félretesszük.

Egy lábosban a felkockázott csokoládét a vajjal alacsony lángon megolvasztjuk, végül hozzáadjuk a cukrot. Kevergessük, amíg langyosra hűl a csokik krém, és közben adjuk hozzá a tojásokat egyenként. Keverjük össze a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, és sót. Ezután a csokis keveréket forgassuk össze a száraz hozzávalókkal,keverjük kézi habverővel míg csomómentes lesz a tészta.

A csokis tésztát öntsük kivajazott alufóliával bélelt lapos oldalú tepsibe, majd csorgassuk rá foltokba a sütőtökös krémet. Egy éles késsel, néhány határozott mozdulattal keverjük össze a két tésztát, ettől lesz márványozott a minta. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 50-60 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tepsi közepén a tésztát, ha már nem ragad, kész.

Vidd magaddal a receptet!
Nyomtasd ki és a bevásárlásnál nem marad ki semmi!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Előző cikkAlattomos allergiaforrás – penészgomba
Következő cikkÉrkezik a trónörökös!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!