Érkezik a trónörökös!

Az első babájukat váró szülők számára a babaszoba megtervezése egyszerre örömteli, izgalmas és fárasztó feladat! Hasznos, ha a kicsinek már kezdettől saját teret, de legjobb, ha saját szobát tudunk kialakítani.

A babaszoba kialakításánál a baba és a szülő igényeit egyaránt figyelembe kell venni. Egy újszülött az első hónapokat gyakorlatilag alvással tölti, így az egyik legfontosabb teendő a megfelelő kiságy kiválasztása. Meg persze valami kisszekrényke, amiben a csöppség ruháit lehet tárolni. Na és a pelenkázó “felület”, amin az idő előrehaladtával egyre elevenebb baba kényelmesen és biztonságosan elfér. Ha az előrelátó szülő ezeket kiegészíti még néhány könnyű polccal, nyugodtan érezheti, hogy minden lényeges bútorelemet beszerzett, ami a gyermek élete indulásakor szükséges.

faktum-1Igen ám, de hipp-hopp repülnek a napok…

Alig fél év múlva, a baba egyre többet lesz a babaágyon kívül. Kúszik, mászik, forgolódik, mindent megfog és persze mindent a szájába vesz… Jó, ha ilyenkor pár percig ott marad, ahova leteszik. A harmadik évszakát taposva bizony gyűlnek a ruhák, cipők, akár az első kabátkák is megjelennek a ruhatárban. Mindemellett, amire eddig szükség volt, ezen túl is szükség lesz: pelenkák, popsitörlők, testápolók, body-k, takarók… És persze játékok! A babának 6-8 hónapos korára annyi holmija lesz, amennyit már nem lehet csak úgy, egy “alsó polcon” tárolni.

Játékok és ruhácskák

Lassacskán eljön az ideje a gyerekszoba bútorkollekció bővítésének! A bővítés lehet pár új polc, de lehet egy sokfiókos szekrény is. A keskeny, polcos szekrények meglepően jó helykihasználásúak, állópolca közel 1 négyzetméternyi tárolófelületet kínál.  Mindegyik modellcsaládhoz kínálunk játéktároló polcokat, ezek hosszú évekig használhatók. Méretezésük olyan, hogy később nagyobb alakú könyvek is jól elférnek bennük, vagy alulra simán be lehet hajítani egy általános iskolás komplett tornacuccot. Persze, addig még évek telnek el…

Bárhogy is választanak a szülők, egyet nem lehet figyelmen kívül hagyni: Biztonság mindenekelőtt! Ügyeljünk rá, hogy olyan bútort válasszunk, amely megfelel az előírásoknak, de még nyugodtabban lehetünk, ha TÜV minősítéssel rendelkező termékeket vásárolunk. Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy minden biztonsági előírást alkalmaztak.

Egy komplett gyermekszoba berendezésekor azonban még így is számos kérdés merül fel:faktum-2

  • Mi alapján válogassuk össze ezeket a bútorelemeket, kiegészítőket?
  • Hogyan találjuk meg az optimális kompromisszumot az igényesség és a finanszírozhatóság között?
  • Hány évre tervezzünk az induló szobakollekcióval?
  • Mire ügyeljünk tervezéskor?
  • Mit szoktunk elrontani?

 

 

A Faktum bútorait az érdeklődők négy márkaboltban és közel ötven kereskedésben vásárolhatják meg országszerte. 

 

Pepita.hu Faktum termékek: https://pepita.hu/faktum-f674

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMárványos sütőtökös brownie
Következő cikkAz adventi naptárak rejtelmei