Lábtörés, kéztörés és napszúrás kezelése

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda
A leggyakoribb nyári gyerekbetegségek a csonttörés, a zúzódás, a napégés, a száj- és bélfertőzés, valamint a rovarcsípés – mondta Póta György háziorvos az M1 csatornán.

A Házi Gyermekorvosok Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, hogy törésgyanú esetén – fájó, megdagadt testrész esetében mindig fel kell keresni a baleseti sebészetet, vagy a legközelebbi orvosi rendelőt. Ugyanúgy orvoshoz kell fordulni, amikor a gyermek fejét éri ütés és szédülni kezd vagy hányigere van, mivel ebben az esetben, akár egy pillanatra is elveszítheti az eszméletét, ami orvosi kezelést igényel.

A száj- és bélfertőzés megelőzésére a gyakori kézmosást javasolta, felhívva a figyelmet arra: fertőzésre utaló jel lehet, ha a gyermek nem akar enni, inni.

Nagyon figyelni kell a napozásra. A kicsi babákat is, és kisgyermekeket is magas faktorú naptejjel szükséges bekenni, a kisgyerekek fejére kissapkát, kendőt kell adni, hogy a napszúrást elkerüljék, valamint szellős, fehér-világos ruhát érdemes a gyermekekre is adni!

Ha a gyermek allergiás a darázscsípésre, akkor gégeödéma, fulladás léphet fel nála, amely azonnali, komolyabb orvosi beavatkozást igényel – hívta fel a figyelmet a háziorvos. Más rovarcsípések esetében elegendő a helyi kezelés – fűzte hozzá.

Infinety hirdetés

 

Forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkLegyen december 24-e munkaszüneti nap?
Következő cikkMár a boltban is figyelnek az egészségedre!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.