Már a boltban is figyelnek az egészségedre!

Auchan - Az élet kék program

Egyedülálló egészségmegőrző program indul az Auchannál, 2017. július 6-tól nemcsak nemzetközi szinten, de hazánkban is – a hazai kiskereskedelemben egyedülálló módon – egészségmegőrző edukációs programot indított az áruházlánc. Az élet kék program nap, mint nap segíti a vásárlókat, hogy egészségesebben éljenek.

A program egyszerre ad tanácsot az étkezéssel, mozgással és életvitellel kapcsolatban, egyfajta társ a mindennapokban.

Idén közel 2 000 terméknél láthatjuk a kék logót a termékek polcain

Az élet kék program keretében a cég felkért egy szakértői bizottságot, akik szigorú kritériumok mentén választották ki azokat a termékeket a kínálatból, amelyeknél az összetevők minősége és tápértéke kiemelt figyelmet kap. A termékpalettát objektív szempontok alapján állította össze a grémium, több hónap alatt eddig már több tízezer terméket vizsgáltak meg az áruházláncban kapható termékek közül.

Az élet kék programba bevont termékek, a logónak köszönhetően könnyen felismerhetőek az áruházak polcain megjelenő kártyákon (az árak mellett) és az online áruházban is, segítve a vásárlók döntését a mindennapokban.

Infinety hirdetés

A magyarországi szakmai bizottság független szakértői:

 • Zacher Gábor, toxikológus, a Honvéd Kórház sürgősségi osztályának vezetője
 • Hermányi Zsolt, diabetológus, belgyógyász, endokrinológus, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház belgyógyászatának vezetője
 • Jeszenszky Emma, gyermekorvos,
 • Hegyi Adrienne, dietetikus, Bajcsy-Zsilinszky Kórház
 • Bobál Pál, Budapest Főváros Kormányhivatalának fogyasztóvédelmi főosztályvezetője

„Az élet kék kezdeményezéssel egy független szakértőkből, orvos-tanácsadókból és fogyasztóvédelmi szakértőből álló bizottságot hívtunk életre, akik felülvizsgálják az összes terméket kínálatunkból. Ez egy hatalmas munka, jövő év végéig több tízezer termék összetevőit, alapanyagait vizsgálják meg szakértőink, és határozzák meg kategóriánként a kritériumokat és ezek alapján ajánlásaikat. Az élet kék logóval jelölik meg a termékeket és segítik ezzel a vásárlókat az eligazodásban” – mutatta be a szakmai bizottság munkáját Virginie Depardieu, az Auchan Retail Magyarország egészség projekt vezetője.

Milyen kritériumok alapján válogattak?

 • Kizárunk bizonyos összetevőket.
  Például: pálmaolaj, transzzsírsav, néhány színező- és tartósítószer.
 • Fontos az élelmiszerek tápértéke.
  Odafigyelünk a fehérje-, lipid-, szénhidrát-, zsír-, só- és cukortartalomra.
  Figyeljük az ásványi anyag és vitamin tartalmat is.
 • Kiemelten kezeljük a termékeket, amelyek különösen jó tápértékkel rendelkeznek.

„A statisztikák azt mutatják, és saját tapasztalatomból is úgy látom, hogy nagyon fontos Magyarországon felhívni az emberek figyelmét az egészségmegőrzés fontosságára. Nagyon örülök, hogy az Auchan ezt egy a hétköznapokhoz illeszkedő, könnyen követhető programmal támogatja”- mondta el Zacher Gábor toxikológus, az Auchan egészségprogramja kapcsán.

Amikor az egészséges táplálkozásról vagy az egészségtudatos életmódról beszélünk, sokan hajlamosak valami nagyon nehezen követhető étrendre vagy szigorú edzéstervre gondolni. A most induló egészségprogram szerintem azért nagyszerű, mert megmutatja, hogy apró változtatásokkal, költséghatékony módon is odafigyelhetünk egészségünkre” – mondta Hegyi Adrienne dietetikus.

Az élet kék mobil applikáció: innováció a vásárlók egészségéért

Az áruházlánc a projekt indulásával egy időben elindította egészség-tanácsadó, Az élet kék mobil applikációját az Auchan Bizalomkártya-tulajdonosai számára. Az applikációban a vásárlás végén automatikusan megjelennek a vásárolt termékek adatai, melyek alapján felhasználójának segít jobban megismerni saját táplálkozási szokásait, valamint személyre szabott tanácsokkal és az egészséges életmódot támogató termékek ajánlásával segíti a kiegyensúlyozott életmód kialakítását.

Az egészségprogram ezzel párhuzamosan ismeretterjesztő anyagokkal is segíti vásárlókat a weboldalon és az áruházakban egyaránt.

Az Auchan emellett munkatársainak interaktív, önfejlesztő képzést is készített, amely szintén az egészségtudatos életmód kialakítását segíti, játékos módon, kiemelt figyelmet szentelve a munkatársaknak.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkLábtörés, kéztörés és napszúrás kezelése
Következő cikkAngol-magyar tábor a XII. kerületben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!