Lázcsillapítás gyermekkorban

lázmerő-pepitablog

A lázcsillapítás az a téma, ami szerintem szinte nincs is olyan szülő, akit ne érintene.
De beszéljünk róla: – Mikortól is számít a gyermek lázasnak? 

A válasz: Ha 38 °C fölé emelkedik a gyermek testhőmérséklete.
Volt már sok tapasztalatom a kislányaimmal, lázas állapotukban, gondolok itt arra pl. hogy a kedélyük, milyen volt:  – nyugtalanság, bágyadtság, fáradékonyság, de azért jó kedv is volt. 

Hatékonyan sikerült minden esetben gyermekeim lázát jelentősen csökkenteni otthon. 

Leírom a következő pár mondatban tapasztalataimat. 
Hűtőfürdő, amit így szoktam elvégezni: Vízhőmérővel szoktam mindig mérni a víz hőmérsékletét, amit körülbelül annyira szoktam beállítani, mint a gyermekem aktuális testhője.

fürdő-baba-pepitablog

Óvatosan beleültettem gyermekemet, aztán fokozatosan hűtöttem le a vizet, hideg víz hozzáadásával. Volt rá alkalom, hogy egy ilyen fürdő nem segített a láz csillapításában, de olyankor megpróbálkoztam újra vele. Hűtőfürdő után a gyermekemet megtöröltem és ágyba fektettem. 

Emellett sok folyadékkal szoktam itatni lánykáimat, illetve nem szoktam túlöltöztetni őket, mert akkor még jobban emelkedhet a testhőmérsékletük. 

ivóbaba-pepitablog

Természetesen, ha a láz mellett bármi olyan tünet adódik, ami nem egy “kis láz ” , orvoshoz érdemes és kell is vinni a gyermeket. 

Az én tanácsom, hogy gyermekünknek először mindenképpen próbáljuk meg otthon csillapítani a lázát. Pihentessük sokat, sok sok folyadékbevitellel. 

Mindenkinek lázmentes szép gyermekkort kívánok! 🙂 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..