Letölthető szoptatási tanácsadó tananyag

szoptatás

A Semmelweis Egyetemen folyó „Laktációs szaktanácsadó” képzés szakmai törzsanyagához új, magyar nyelvű tananyag jelent meg  amelynek egyes fejezeteit a szakma jeles képviselői írták. Ez az oktatóanyag az első, ekkora terjedelemben megjelenő magyar nyelvű szakmai anyag a humán laktáció és szoptatás támogatás témakörében.

A tananyag fejlesztése a TÁMOP-6.2.2/B-09/2-2010-0006 kódszámú pályázat keretében történt, a pályázati támogatás lehetővé tette, hogy az oktatóanyagot ne csak a laktációs szaktanácsadói vizsgára felkészítő képzés hallgatói hasznosíthassák, hanem széles körben elérhetővé váljon a szakemberek és minden érdeklődő számára.

A sikeres szoptatás 7 alapelve

A tananyag 17 fejezetben tárgyalja a szoptatás, laktáció, kötődés, szoptatási tanácsadás különböző kérdésköreit. A „fejezetek” cím arra is utal, hogy a tananyag ugyan mély bepillantást enged a szóban forgó szakmai területre, azonban nem öleli fel annak teljes szakirodalmát.

A kifejlesztett tananyag teljes terjedelemben letölthető a Szoptatás Portálról.

Erről a témáról még a Szoptatás rovatunkban olvashatsz többet!

szoptatási tanácsadó

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkReményt jelentő köldökzsinórvér
Következő cikkBüntethetik Szlovákiában a védőoltások beadatását megtagadó szülőket

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..