Lovasterápiás versenyt tartottak Fóton

Lovasterápia
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2017. szeptember 22-24. között, immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Lovasterápiás Versenyét. 

A Gyermekmentő fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában három napon keresztül egymás mellett, sőt, egy játékos és látványos versenyszám erejéig egymással versenyeztek élsportoló lovasok és fogyatékkal élő gyerekek.

A közös versenyzés egyrészt hatalmas élmény a gyerekeknek, másrészt népszerűsíti a lovasterápiát, mint kiegészítő terápiás eljárást, és nem utolsósorban az egész lovassportot is. A verseny egyik száma a Díjlovagló Parasport Magyar Bajnokság volt.

A szeptemberi versenyt tizenharmadik éve rendezik meg Fóton, hagyományosan jó hangulatban, sok vidámsággal és játékkal. Erről nem csak a gyerekek, díjlovasok és a lovak gondoskodtak, hanem a rengeteg önkéntes segítő, a szervezők, lovászok, bohóc, arcfestők, animátorok, közös játékok, és nem utolsó sorban a támogató cégek.

Infinety hirdetés

Az idei Lovasterápiás Versenyre 174 induló jelentkezett – látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. A terápiás versenyek összdíjazása 4 millió Ft volt.

Ezek a nyeremények sokat jelentenek az intézményeknek, hiszen sok csapat a díjakból finanszírozza év közben a terápia költségeit! A versenyre érkező gyerekek és kísérőik utaztatásáról, szállásáról és ellátásáról szintén a Gyermekmentő Szolgálat gondoskodott.

Az egyes versenyszámok házigazda szerepét a Gyermekmentő Szolgálat ismert közéleti tagjai – politikusok, művészek, sportolók – vállalták el.

Az MLTSZ munkájáról bővebb információ a lovasterapia.hu oldalon található.

lovasterápia

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.