Üde, friss, színes, igazi tavaszi, „rakd bele, keverd össze, süsd meg” süti. Fogyasztása szabadban, virágzó, illatozó fák alatt ajánlott 🙂 Elkészíthető más gyümölccsel is, például szederrel, meggyel, áfonyával, barackkal, mangóval.
Hozzávalók:
- 1 leveles tészta (praktikus a lapra nyújtott)
Töltelékhez:
- 25 dkg krémtúró v. túró
- 1 tojás
- 3 evk. tejföl
- 1 evk. búzadara
- vanília
- reszelt citromhéj
- 2 evk. cukor
- 10-15 dkg málna (fagyasztott, de lehet friss)
- díszítésnek: 5 dkg málna
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Elkészítjük a túrókrémet: egy tálban elkeverjük töltelék hozzávalóit, kivéve a málnát, amit csak a végén adunk hozzá, egy-két mozdulattal a krémbe forgatjuk.
A leveles tésztát egy nagy négyzetes formára nyújtjuk.
A széleit körbe visszahajtjuk kb. 1 cm-re, majd villával lenyomkodjuk.
A tölteléket ráhalmozzuk a tésztára, óvatosan elegyengetjük.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A maradék gyümölccsel díszítjük, ha már langyos.