Málnás túrólepény

málnás sütemény

Üde, friss, színes, igazi tavaszi, „rakd bele, keverd össze, süsd meg” süti. Fogyasztása szabadban, virágzó, illatozó fák alatt ajánlott 🙂 Elkészíthető más gyümölccsel is, például szederrel, meggyel, áfonyával, barackkal, mangóval.

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta (praktikus a lapra nyújtott)

Töltelékhez:

  • 25 dkg krémtúró v. túró
  • 1 tojás
  • 3 evk. tejföl
  • 1 evk. búzadara
  • vanília
  • reszelt citromhéj
  • 2 evk. cukor
  • 10-15 dkg málna (fagyasztott, de lehet friss)
  • díszítésnek: 5 dkg málna

Tavaszi finomság: íme a cukkinis ricotta lepény

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
Elkészítjük a túrókrémet: egy tálban elkeverjük töltelék hozzávalóit, kivéve a málnát, amit csak a végén adunk hozzá, egy-két mozdulattal a krémbe forgatjuk.
A leveles tésztát egy nagy négyzetes formára nyújtjuk.
A széleit körbe visszahajtjuk kb. 1 cm-re, majd villával lenyomkodjuk.
A tölteléket ráhalmozzuk a tésztára, óvatosan elegyengetjük.
Az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A maradék gyümölccsel díszítjük, ha már langyos.

Tavaszi saláta főtt marhahússal

További finomságokat a Receptek rovatban találsz!

hirdetés
Előző cikkMit érez egy autista gyerek?
Következő cikkÍgy segíthetsz a koraszülött kisbabáknak!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .