Még több bölcsödei és óvodai férőhely lesz

bölcsödei és óvodai férőhely bővítés

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – mondta Novák Katalin, államtitikár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, hangsúlyozta, hogy ez az összeg lehetővé teszi új óvodák és bölcsődék építését, a meglévők felújítását és bővítését, illetve a férőhelyek számának emelését is.

A kormány célja, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtse meg ezekben az intézményekben a gyerekek számára – közölte Novák Katalin, hozzátéve,

a jelenlegi adatok szerint az óvodáskorú gyermekeknek több mint 99 százaléka jár óvodába.

Nincs egy százalék azoknak a gyerekeknek az aránya, akiknek a szülei nem élnek az óvoda kínálta lehetőségekkel – utalt az adatokra Novák Katalin. Az államtitkár szerint ez azt bizonyítja, hogy a 3 és 6 év közötti gyerekeknek szükségük van a közösségre és ezt a szülők is fontosnak tartják.

bölcsődei és óvodai férőhelybővítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlékeztetett arra, a kormány nemrégiben vezette be a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást, ezzel együtt lehetővé tette a felmentés lehetőségét, vagyis a szülő – ha úgy akarja és ha a gyermek érdeke megkívánja – otthon, maga mellett tudhatja gyermekét.

Forrás: MTI

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés