Még több bölcsödei és óvodai férőhely lesz

529
bölcsödei és óvodai férőhely bővítés

Országosan több mint 100 milliárd forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a bölcsődei és óvodai férőhelybővítésekre – mondta Novák Katalin, államtitikár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, hangsúlyozta, hogy ez az összeg lehetővé teszi új óvodák és bölcsődék építését, a meglévők felújítását és bővítését, illetve a férőhelyek számának emelését is.

A kormány célja, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtse meg ezekben az intézményekben a gyerekek számára – közölte Novák Katalin, hozzátéve,

a jelenlegi adatok szerint az óvodáskorú gyermekeknek több mint 99 százaléka jár óvodába.

Nincs egy százalék azoknak a gyerekeknek az aránya, akiknek a szülei nem élnek az óvoda kínálta lehetőségekkel – utalt az adatokra Novák Katalin. Az államtitkár szerint ez azt bizonyítja, hogy a 3 és 6 év közötti gyerekeknek szükségük van a közösségre és ezt a szülők is fontosnak tartják.

hirdetés
BabaMamaExpo 2017
JBIMBI

bölcsődei és óvodai férőhelybővítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emlékeztetett arra, a kormány nemrégiben vezette be a 3 éves kortól kötelező óvodáztatást, ezzel együtt lehetővé tette a felmentés lehetőségét, vagyis a szülő – ha úgy akarja és ha a gyermek érdeke megkívánja – otthon, maga mellett tudhatja gyermekét.

Forrás: MTI

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!

A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.

Előző cikkMelyik enneagram típusba tartozol, és hogy hat ez a párkapcsolatodra?
Következő cikkMiért fontos, hogy a gyermeked babával játsszon?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!