Mi legyen a baba neve?

Mi legyen a baba neve?

A számmisztika tanítása szerint a nevünk is befolyásolja sorsunk alakulását. Mindannyian számos feladattal születünk le, melyet mi vállaltunk be, hogy elvégezzük földi itt létünk során. Egy jó név nagymértékben segítheti és erősítheti a babát, hogy életében el is végezze az általa választott feladatokat.

De honnan tudhatnánk, hogy milyen név illik születendő babánkhoz? Hiszen soha nem tudjuk, hogy aki leszületik hozzánk, milyen feladatokat vállalt.

Többféle módszer is segíthet, hogy a baba számára legmegfelelőbb nevet válasszuk. Mindnek közös vonása, hogy a baba „megsúgja”, hogy mi legyen a neve vagy jeleket küld a szülőknek. Találkoztam már olyan esettel, hogy a szülőknek közösen „lejött” egy név, holott még a baba nemét sem tudták. Mivel minden ember egyedi, így nem tudok egyféle módszert ajánlani, csak azt, hogy figyeljünk a jelekre, és hallgassunk a megérzéseinkre.

Amit javasolni tudok, hogy:

  • kommunikáljunk a babával, hogy ő milyen nevet szeretne elsősorban. Segítsük őt azzal, hogy már megszületésekor a számára legmegfelelőbb nevet kapja.
  • Több lehetséges nevet is felírhatunk több lapra és kihúzhatjuk a lapok közül, hogy a baba vajon melyiket szeretné nagyon.
  • Kineziológiai módszerrel kiteszteltethetjük, hogy melyik nevet szeretné a baba legjobban.

Amit semmiképpen nem javaslok,

  • hogy a baba a szülővel teljesen megegyező nevet kapjon, tehát ha a papa is Kiss István, akkor fiú babát is Kiss Istvánnak hívjuk. A babának saját feladata van, nem kell, hogy ugyanazt a feladatot vigye tovább, mint a szülője.
  • Szintén nem javasolt, hogy hangtanilag nehezen kiejthető neveket válasszunk, mint: Starcz Károly vagy Bertl Gertrúd.
  • Kerüljük tovább a „kétértelmű” neveket, mint Pop Simon vagy Trilla Lilla, illetve kerüljük a csupa azonos magánhangzókkal teli nevet, mint például Fekete Levente.
  • Szintén nem javaslom az aktuális divatos neveket (pl. napjainkban Bence, Csenge, Fanni, Klaudia, Gergely, Ádám, Krisztián, Szilveszter)
  • vagy éppen aktuális sorozatok szereplőinek nevét (mint például Dzsoki, Izaura, stb.).
  • Továbbá kerüljük a külföldi neveket: Dzsenifer, Vanessza, Mercédesz, Krisztofer, stb.

Mikor már van név a „kezünkben”, akkor érdemes segítségül hívni a számmisztikát, hogy lássuk milyen feladatot választott magának a gyermek. A számmisztikában a vezetéknevünk a társadalmi feladatainkat jelenti, a keresztnevünk pedig a magánéleti feladatokat jelöli. A kettő együtt az, ami a legerősebb jelentésű. Az ábécé betűinek önmagában is van jelentésünk és hozzá tartozóan számértékük. Minden számértékhez tartozik többféle feladat. A nevekben szereplő magánhangzók a belső adottságainkat szimbolizálják, míg a mássalhangzók a külvilág felé mutatott tulajdonságainkat.

Például, ha azt a nevet elemzem, hogy „Emese” akkor tudom, hogy az „e” betű a nyilvánosság előtti szereplés, átlagon felüli képességek, szóló énekes, író, bemondó, erősen intellektuális jellegű, tanítás, tanulás. Az „Emese” név teljességében (magánhangzókkal és mássalhangzókkal együtt) egy számmisztikai rendszerben a 2-es számot jelenti, mely részletesen:
– érzékeny,
– jó kivitelező, praktikus megvalósító erő, örömmel működik együtt,
– mások érzelmi dolgainak segítése, „Az életnek szeretetre méltó diplomatája legyen”,
– ha nem tudja kiélni pozitív tulajdonságait: túl sokat beszélhet, pletykássá válhat, stb.

A néven belül összes magánhangzó „e” betű, ez azt jelenti, hogy visszavonulós típusról van szó, vagy belső magányban él, vagy éppen túl szórakoztató, mulatozó lehet, és akkor a gondolati háttér hiányzik. Az ilyen típusnak fontos, hogy legyen mondjuk egy napirendje, építse fel jól a napját, ahol a magánynak és a közösségnek egészséges aránya található meg.

Amikor a baba megszületik és megtaláltuk a nevet, akkor lehet a fent röviden bemutatott elemzést elkészíteni és látni, hogy az Emese nevű gyermeket lehet szerepelni engedni, azonban próbáljuk meg rendszerességre nevelni a mindennapokban. A mássalhangzók alapján próbáljuk meg harmóniára nevelni, segítsük, hogy belső békéjét magától meg tudja teremteni és mutassunk neki példát, hogy a csalódásokat hogyan tudja bölcsességgel feldolgozni. A magánhangzók alapján kerüljük, hogy élete túl unalmas és rutinszerű legyen. Sokoldalú, eszes és intelligens az Emese névvel rendelkező gyermek, nagy a szabadság igénye.

Ha tudatosan elemezzük a baba nevét akkor ennek értelmében tudjuk őt segíteni a mindennapjaiban és egy olyan „térképet” tudunk a kezébe adni, mellyel remekül boldogul a mindennapokban.

Starcz Emese numerológus

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkIgényes otthon vagy gyerekbarát lakás?
Következő cikkÓvodai beiratkozás: melyiket válasszuk?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..