Mimó és Csipek újabb óvodákban népszerűsíti a környezettudatosságot

Mimó-és-Csipek.png

A két „zöld” mesefigura Dabason, Turán, Galgahévízen, Dunakeszin és a budapesti Pető Intézet óvodájában 10 előadáson ismerteti meg a gyerekekkel a környezettudatos szemléletmódot, a szelektív hulladékgyűjtést vagy a takarékos víz- és energiahasználatot.

A Mimó és Csipek az erdőben című bábelőadás az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit mutatja be. A mese főszereplői Mimó és Csipek, akiknek kalandokkal teli környezettudatos útján cimboráik – Kupacs, Potyka, Ficak, Berka, Cserka – és az ovisok segítenek – közölte az Európalánta Egyesület az MTI-vel.

Az előadás mellett kézműves foglalkozások és különböző népi játékok színesítik a programokat, a résztvevők természetes agyagokból, festékekből és papírból alkothatnak. A bábos játszóház környezetvédelmi feladatai szintén az energiatakarékosság, a hulladékkezelés, a fenntartható közlekedés, a vízgazdálkodás és az élővilág értékeit és fontosságát ismertetik meg az óvodásokkal.

A gyerekeknek a későbbiekben a Bábos Ládikó kincsei, egyebek mellett bábok, társasjátékok, feladatlapok, matricacsomag és Ficak dominó segít felidézni a tanultakat.

A szervezők „inverzgraffiti” segítségével pecsételik meg óvodai látogatásaikat: a közeli járdákat magas nyomású vízzel megtisztítják, ezzel hagyják a Mimót és Csipeket ábrázoló logót a felületen.

A kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot az Európalánta Egyesület csapata működteti.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA hemofília tünetei és kezelése
Következő cikkAz ember precíz ütemterv alapján készül

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..