Mindent a borokról – egy igazi csajos könyvben!

Herczeg Ágnes és Pánczél Andrea első közös könyve, a Borról neked, a pincétől a hálószobáig címmel egy igazi hiánypótló kötet elsősorban nőknek, a borfogyasztás és -választás legfontosabb tudnivalóiról, közérthetően. Megismerhetjük a fontosabb hazai és külföldi borrégiókat, a szőlőmagolaj titkát, a fröccs divatot, olvashatunk a megfelelő bor- és ételpárosításról, design borászatokról, valamint megtudhatjuk milyen egy igazi szexi reggeli pezsgővel! A kötetben rengeteg praktikus tuti tippet találhatunk és a szerzők végre lerántják a leplet számtalan tévhitről is.

„Egy meleg nyári estén, a Bazilika előtt isteni rozéfröccsöt kortyolgatva döntöttük el, hogy megírjuk ezt a könyvet. Körülöttünk szinte csak lányok boroztak – vidáman, egymásra és az aktuális pletykákra koncentrálva. Épp az egyik boros túránkról beszélgettünk, valószínűleg ezt a kelleténél egy kicsit hangosabban tehettük, mivel egyszer csak odajött hozzánk egy huszonéves, szőke lány tűsarkúban. Azt mondta, a beszélgetésünkből úgy tűnt, hogy értünk a borokhoz, és tanácsra lenne szüksége, mert most lesz randija. A fiúval egy boros helyre készülnek, és nem szeretne leégni a srác előtt. Azt kérdezte tőlünk, kell-e annál többet mondania egy borról, hogy ízlik-e vagy sem.

borosEgymásra néztünk, és szinte egyszerre vágtuk rá, hogy: NEM. Persze, a szőke bombázó azt is tudni szerette volna, hogy miért. Mivel mi már épp az élménybeszámolónk végén tartottunk, nem volt ellenünkre, hogy a lányhoz csatlakoztak a barátnői is, és a rozéfröccs fölött egy kis gyorstalpaló kurzust tartottunk nekik ilyen és ehhez hasonló esetekre.

Azon az estén nem volt szó hordófajtákról, hosszan lecsengő utóízről, de még dekantálásról sem. Megnyugtatunk, ha a következő fejezetekben érintjük is ezeket, mindent érthetően el fogunk magyarázni – épp annyira leszel képben, amennyire szükséges. Főként ugyanis arra törekedtünk, hogy találj a könyvben praktikus tippeket, érdekességeket, tuti recepteket és valóban hasznos borral kapcsolatos információkat – a pincétől a hálószobáig.” – írják a szerzők.

Herczeg Ágnes, több mint 14 éve foglalkozik borokkal, a londoni Wine and Spirit Education Trust diplomása és minősített oktatója, az első magyar női Master of Wine hallgató, a BKF borturisztikai szaktanácsadó szakának szakvezetője, Fine and Rare Wine specialista. Dolgozott a Gróf Buttler Borászat vezérigazgatójaként, rendszeresen bírál és előad hazai és nemzetközi borversenyeken, borteszteken és boros rendezvényeken, a TV2 Borkultusz című műsorának bor és gasztro rovatát vezette, rendszeresen ír boros témájú magazinokban.

2010-ben jelent meg Borok a konyhában címmel magyar nyelvű könyve Magyarországon, 2013-ban pedig Bull’s blood meets five spices címmel kínai-angol nyelvű könyve Kínában. Folyamatosan járja a világ borvidékeit, és a nemzetközi boros rendezvényeket, több hazai borászatot képviselt már szerte a világban. Jelenleg tanácsadással, oktatással, speciális borkóstolók vezetésével és egyedi bortúrák szervezésével foglalkozik. Lányával Budapesten élnek.

borrolnekedPánczél Andrea, a Magyar Televíziónál, az ARD-nél, a német közszolgálati televíziónál, az RTL Klubnál, és a TV2-nél dolgozott riporterként, szerkesztő-műsorvezetőként, majd a TV2 hírigazgatói posztját töltötte be. Nevéhez fűződik a Borkultusz című televíziós műsor is. 2010-től a MOL kommunikációs vezetője és szóvivője volt.

Jelenleg a GDF SUEZ Energia Holding kommunikációs igazgatója a jogász és energiagazdálkodási szakközgazdász végzettségű szakember. Hét éve maga is borászkodik Ábrahámhegyen, a Badacsonyi borvidéken. Saját termelésű olaszrizlingje és pinot noirja a kedvence, de elkötelezett borturistaként több mint tíz éve szinte minden hazai és külföldi útját a bor köré szervezi. Két leány édesanyja.

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .