Mit ehet a baba a húsvéti menüből?

A hagyományos húsvéti menü (sós főtt sonka, tojás, retek, sütemények, stb.) nem az 1 évnél fiatalabb kisbabáknak való. 9 hónapos kortól azonban már a babát is megkínálhatjuk, ha bababarát húsvéti menüvel is készülünk. 

Tojás: sárgáját 9 hónapos kortól, míg a fehérjét csak 1 éves kor után adjuk.

Sonka: A hagyományos húsvéti sonka a kisbabának túl sós és nehéz. Ha mégis szeretnénk a kicsit az asztal mellé ültetni, akkor érdemes neki szárnyasból készült sonkát adni. Így ő is részt vesz az ünnepi reggelin.

Retek, zöldségfélék: A retek magas illóolaj tartalmának köszönhetően 1 éves kor alatt nem ajánlott. Helyette kínáljuk paradicsommal, uborkával.

Édességek: Az édesség eleve kerülendő, a picik szervezete nem igényli a csokoládét, édes tejdesszerteket, fölösleges őket ehhez ebben a korban hozzászoktatni. Helyette adhatunk tejpépet (tejbegrízhez hasonló különböző gyümölcsös ízekben).

Forrás: Magyar Gyermekorvosok Társasága (MGYT) hírlevele, www.gyermekorvostarsasag.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKönnyebb lesz családi napközit alapítani
Következő cikkTavaszi immunerősítés babáknak

1 KÉRDÉS

  1. Töltött tojás készítése

    * A töltött tojás alapvető hozzávalója a főtt tojás. Töltött tojás esetében különösen fontos, hogy keményre főzzük a tojás, és úgy pucoljuk meg, hogy a fehérje ép maradjon. Ennek érdekében a megfőtt tojásokat azonnal hűtsük le hideg vízben.
    * A töltéshez és a töltelék elkészítéséhez a tojást alapesetben hosszában kettévágjuk, bár akár levághatjuk a felső részét is, vagy egy negyedet is kivághatunk belőle.
    * A sárgákat kivesszük, ezt legtöbbször felhasználjuk a töltelék elkészítéséhez esetleg reszelt, szitán áttört formában vagy villával széttördelve. Az ízlés szerint fűszerezett tölteléket nyomózsákkal a tojásfehérjék mélyedéseibe, abból kiemelkedve töltjük (kiskanállal is elvégezhető, de nem olyan látványos).
    * Tetejüket megszórhatjuk apróra vágott zöldfűszerekkel, őrölt borssal, pirospaprikával

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..