Mitől bababarát egy szállás?

Sok szálláshely hirdeti magát bababarátként, de attól, hogy van gyerekágya és etetőszéke, még nem az! A kisgyerekes szülők elsősorban otthoni kényelmet várnak el egy bababarát szállodától. Számukra a nyugalmas, csendes, és az otthoni környezet biztonságát nyújtó pihenési lehetőség az egyik leglényegesebb szempont.

Csecsemőkkel, kisgyermekkel utazóknak fontos, hogy ne kelljen bepakolnia a fél háztartást, ne szenvedjenek hiányt a babák ellátásához szükséges eszközökben, ne zavarjon senkit a gyerekzsivaj vagy a sírás.

bababarat_szallas_bNagyon fontos a bababarát szálláshelyeknél a rugalmasság, a gyerekekkel mindig történhet valami, ezért egy foglalást lehet, hogy módosítani kell, a megérkezéskor, lehet, hogy felmerül valamilyen extra igény, amit rögtön meg kell oldani.

A személyzet kedvessége, barátságos hozzáállása szintén meghatározó szempont és nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a családok gondtalanul tudják eltölteni a közös időt. A személyzet nem esik kétségbe és nem tesz megjegyzéseket, ha kiborul az üdítő a vacsoránál. Az éttermi személyzet figyelembe veszi a gyerekek és a család igényeit. A gyerekbarát szállodában nem veszik zokon, ha a gyerekek futkároznak, ugrálnak a medencében.

Nagyon fontos a gyerekek biztonsága: lépcsők, a nyitott kert, parkoló, üvegajtók, korlátok hiánya, konnektorok, lógó vezetékek mind egy-egy baleset okai lehetnek. Ezekből adódó balesetek lehetőségét minimalizálni kell.

A tisztaság alapvető fontosságú.  Bár ez alapvető elvárás egy szálláshellyel szemben, nem is kéne a családbarát szempontok szerint külön megemlíteni, mégis találkoztunk penészes zuhanytálcákkal, foltos ágyneművel vagy szakadt törölközővel. A karbantartásra, a higiéniára, a tisztaságra különös gondot kell fordítani.

A KidsOasis alapminősítése, a 3 szélforgó már tartalmazza a babák ellátásához szükséges felszerelések meglétét.

Nézzük a szobákat:
•    A bababarát hotelben olyan a szobakialakítás, amelyben a kicsi nyugodtan és biztonságosan tud pihenni (kiságy, rácsos ágy és megfelelő babaágynemű biztosított), megoldható a sötétítés, van kislámpa vagy éjszakai fény.
•    Jár a szobához pelenkázó asztal vagy legalább pelenkázó feltét.
•    A bababarát hotel biztosít babakádat, a totyogóknak bilit és/vagy WC szűkítőt, fellépő.
•    Alapelvárás, hogy gyermekbiztos eszközöket (konnektor dugó, biztonsági felszerelés a balkonajtóra) biztosítsanak.
•    Szekrények vannak gyermekmagasságban is, szobában nincsenek üvegasztalok
Étteremben:
•    Az étteremben biztos, hogy van etetőszék, műanyag étkészlet.
•    A bébiétel elkészítéséhez, melegítéséhez rendelkezésre áll mikrohullámú sütő, cumisüveg melegítő, vízforraló.
•    4 szélforgós minősítésű szálláshelyeken bébiétel is kapható.
Szállodai bababarát szolgáltatások még:
•    4 szélforgós szálláshelyeken a szállodában kapható pelenka, úszópelenka.
•    Sok helyen van bébiszitter szolgáltatás, külön foglalkozások 3 év alatti gyerekeknek, így a szülők is ki tudnak kapcsolódni, pihenni a nyaralás ideje alatt.
•    4 szélforgós szállodába a babakocsit sem kell magunkkal cipelni, sőt még háti hordozót is kaphatunk.

Ahol a gyerek jól érzi magát ott a szülő is! A családok utazásaik során mindig gyermekek igényeit tartják szem előtt, ezért is érdemes olyan bababarát szállodát választani, ahol a felsoroltak nagyrésze megtalálható!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkOtthonszülés, mint tényleges alternatíva
Következő cikkAz év legrövidebb éjszakája!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..