Ne hanyagoljátok el egymást a várandósság alatt!

Ne hanyagoljátok el egymást a várandósság alatt!

A legerősebb párkapcsolatnak is árthat, ha nem foglalkoznak tudatosan egymással a felek, ez pedig triplázva igaz a babavárás időszakára.

Egy párkapcsolat ápolása akkor sem egyszerű feladat, ha semmiféle változás sem áll fenn. A várandósság azonban – minden szépsége ellenére -az egyik legnagyobb próbatétel a párok életében. A mi hangulatingadozásaink, testünk folyamatos változása, „fészeképítő” hozzáállásunk, mind felkészületlenül érik életünk párját, sőt, minket is. Egyszer hangosan nevetünk, pár másodperccel később pedig, megsértődünk, sírunk. Közben vágyunk a visszaigazolására, hogy még mindig kíván, de gyakran el se hisszük, hogy hatalmas pocakkal is szépnek lát minket.

A baba érkeztével az egész addigi életük fenekestől felfordul. Fáradtak leszünk az éjszakázásoktól, a nyugodt beszélgetésekre egyre ritkábban tudunk sort keríteni, a kettesben töltött idő egy darabig gyakorlatilag megszűnik.

Várandósan viszont ott a lehetőség előttetek, hogy erre az átmeneti időszakra felkészüljetek, és feltöltsétek a párkapcsolati raktárkészleteteket.

  • Ne engedjétek el a romantikát! Egy várandós nő is szexi a párja szemében; bókoljatok egymásnak, szeretkezzetek felhőtlenül– vigyázva persze a pocakra -, aludjatok ölelkezve. Hagyjatok egymásnak apró üzeneteket, chateljetek napközben egymással.
  • Legyetek spontánok! Használjátok ki, hogy az időtöket még egyedül ti ketten uraljátok. Egy délutáni kanapé túra helyett, menjetek el múzeumba, találkozzatok a barátaitokkal, utazzatok el pár napra.
  • Kössétek össze a hasznosat az élvezetessel! Amikor a babának mentek vásárolni, ejtsetek útba egy mozit. Az ultrahang után menjetek el ebédelni, vagy sétáljatok kézenfogva egy nagyot.
  • Beszéljetek egymással! Fontos, hogy ne csak az érkező piciről – bár nyilván szinte minden gondolatotok körülötte forog. A szülőség mellett továbbra is egymás párjai vagytok.

A várandósság idején, és a pici érkezését követően is egy cél motiváljon benneteket:

Együtt tervezitek leélni az életeteket, ezért pedig nap, mint nap tenni kell!

Erről a témáról a Babavárás rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkUtazz ingyen 1 hónapig!
Következő cikkLetelt a gyermekágyi időszak, ideje szeretkezni!