Óvoda a természetben, természet az óvodában

Gönyű óvóda

Magyarország egyik legmodernebb óvodája jöhetett létre a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn, köszönhetően az elnyert 85 millió forintos uniós támogatásnak, melyet a tízszázalékos önrészen túl a község önkormányzata 22 millió forinttal egészített ki.

A gönyűi Kék Duna Óvoda először is tartalmában újult meg, ám ahhoz, hogy a célkitűzésekhez európai szintű feltételeket teremthessen az elnyert uniós támogatás, és Gönyű Község Önkormányzatának támogatása is kellett. Az intézmény célkitűzéseit tükrözi az óvoda arculatának mottója is: “Óvoda a természetben, természet az óvodában”. A Kék Duna Óvoda programjának lényege ugyanis a környezetkultúra, az egészségkultúra és a viselkedéskultúra előtérbe helyezése, valamint a sajátos nevelésű gyermekek nevelési feltételeinek megteremtése volt.

Ennek érdekében a nagyméretű tornaszobát speciális eszközökkel szerelték fel, ami így az egészséges és a mozgásukban korlátozott gyermekek testi fejlesztését, illetve terápiás foglakozását egyaránt lehetővé teszi. Továbbá az akadálymentesítésnek köszönhetően az óvoda egész épületében, helyiségeiben könnyedén közlekedhetnek a mozgásában korlátozott, illetve a gyengén látó gyermekek és felnőttek.

A gyermekek fejlesztése érdekében pedig nem csak új többfunkciós fejlesztőszobát és csoportszobát alakítottak ki, de együttműködést kötöttek a Nyugat-magyarországi Egyetem Neveléstudományi Intézetével is. Így az óvoda szakmai segítséget kap, illetve a tanító- és gyógypedagógia szakos hallgatóknak gyakorlati terepet biztosít, egy belga tükörrel ellátott monitoring helyiséggel. Az óvodai programban kiemelt szerepet kap a művészeti nevelés mellett a környezettudatos, egészséges életmód is. Ezt az épületben a megfelelő légtér, az emelet ráépítés és a földszinten található Himalája só téglából kialakított sószoba biztosítja.

www.edupress.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkBölcsődei, óvodai beszoktatás
Következő cikkJelentősen csökkent a gyermekágyi halálozás

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..