Óvodás idősotthon

Idos_ovis.jpg

A tervek szerint három éven belül készül el a magánberuházás, amely 60 millió koronába kerül. Az idősotthon hatvan személyes lesz, az óvoda ötven. A Prága mellett megépülő létesítményhez klinika, rehabilitációs központ, edzőterem és hatalmas kert is tartozik. Az orvosi létesítmények a “nagyközönség” előtt is nyitva állnak.

Aggok és óvodások összeboronálására több nyugati országban akad sikeres példa, cseh földön azonban sokan ellenzik a dolgot. Jan Adamek – a beruházó – nem tudott előzetesen arról, hogy a világban van már hasonló létesítmény. Elsősorban az vezérli, hogy visszaállítsa a hajlott kor tiszteletét a kisgyerekek körében.

Projektjében a két “nemzedékvéglet” mindazonáltal elhatárolható egymástól: a kert ketté osztott, zajszűrő fallal elhatárolt, az idősek terasza és a gyerekek játszótere pedig a főépület két ellentétes végénél van. Az ebédlő is megosztott, de bőven akadnak közös helyiségek és területek, ahol összebarátkozhat a két nemzedék.

A megépüléshez még nincs meg minden hivatalos engedély, mivel a helyzetet bonyolítja, hogy egy tető alatt lesz lakó- és nem lakóingatlan.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMegmarad a szülészet Kazincbarcikán
Következő cikkSzerepek és határok – élet a többgenerációs családban

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..