Pulykamedalion zöldségekkel

Pulykamedalion zöldségekkel

Hozzávalók: 1 kg pulykamedalion (más pulyka vagy csirkehús is lehet lényeg, hogy közepes vastagságú legyen a hús, hogy jól át tudjon sülni), 5-6 közepes szál sárgarépa, 1/2 kg gomba, 4 szem nagyobb burgonya, 1/2 kg zöldborsó, kis fej karfiol vagy brokkoli, só, bors, vegeta, 4 gerezd fokhagyma, olaj.

Tisztítsuk meg a zöldségeket, majd vágjuk őket kisebb-nagyobb darabokra. A húst befűszerezzük sóval, borssal, vegetával.

Olajat teszünk egy jénai tálba vagy tepsibe, majd beletesszük a húst és a feldarabolt zöldségeket. A fokhagymát szintén feldaraboljuk és hozzáadjuk a húshoz, zöldséghez. Ezután még egy kis olajat locsolunk rá, kézzel jól összekeverjük, majd alufóliával letakarjuk, és közepes lángon elkezdjük sütni.

Kb. 1 óra sütés után levesszük az alufóliát róla, és még 10 percig tovább sütjük, hogy a hús megpiruljon.

Egyszerűen elkészíthető könnyű nyári finomság.

1 kg pulykamedalion (más pulyka vagy csirkehús is lehet lényeg, hogy közepes vastagságú legyen a hús, hogy jól át tudjon sülni) 5-6 közepes szál sárgarépa 1/2 kg gomba 4 szem nagyobb burgonya 1/2 kg zöldborsó kis fej karfiol vagy brokkoli (de bármilyen más zöldséget hozzátehettek) só, bors, vegeta 4 gerezd fokhagyma vagy fokhagymagranulátum olaj
hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkSzent István Kórház Szülészet
Következő cikkSúlygyarapodás ikerterhesség alatt

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .