Ringató – Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!

A Ringató foglalkozások élményeiből született ez a könyv, amely felnőtteknek íródott. Szülőknek, nagyszülőknek, gondozónéniknek, óvónéniknek. A december 15-én megjelenő könyv a Dialóg Junior sorozat új darabja.

Néhány szó a kötet bevezetőjéből:

Mi is az a Ringató foglalkozás?  – Mondhatnám egyszerűen azt, hogy énekóra. Olyan énekóra, ahol a szőnyegen ülünk, nem padokban. Ahová felnőttek jönnek kisgyerekekkel, akár néhány hónapos babákkal is. Ahol nem kötelező énekelni, de mégis mindenki szívesen teszi, örömmel jön, és várja a legközelebbi találkozást.

Lapozom a könyvet – Az oldalak megelevenednek. Kedves, kedvelt ölbeli játékaink, mondókáink, dalaink sorakoznak egymás után. Mindegyikről eszembe jut egy emlék, egy történet. Egyiket így, másikat úgy játszottuk. Örültünk, nevettünk, meghatódtunk. Hangosan szólt az ének, némelykor pedig megállt a levegő, tapintható volt a csend. Énekeltünk kánont, néha bicíniumot is, magyar népdalt, sokat-sokat.

Nézem a képeket, a foglalkozásokon készültek: Luca mosolyog rám, csillagszemű. Ha tovább lapozok, ott látom Dorkát, aki huncutul lehajtja a fejét, úgy kukucskál. Egy másik oldalon Marcit, aki a hegedűtől mindig hihetetlenül lázba jött. Aztán Benedek, akitől nehéz volt elválni nagyon, amikor bölcsődés lett, és Bora, akinek a nagyobb testvére is régi Ringatóra járó baba volt. Ott vannak mindannyian, kicsi barátaim: Terka, Fülöp, Máté, Lili, Zita és a többiek… Raktározgatják az élményeket, gyűjtögetik, gazdagodnak.

Nem „gyerekkönyv” – Felnőtteknek szól a könyv. Szülőknek, nagyszülőknek, gondozónéniknek, óvónéniknek. Bőséges gyűjtemény, mindenki talál benne kedvére valót.

A könyvhöz zenei CD tartozik, amelyen Hodos Szilvia énektanár, népzenész kolleganőm hegedű és furulya játéka segít mindazoknak, akik a kottaolvasásban nem gyakorlottak.

Gállné Gróh Ilona: RINGATÓ – Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel! (CD-segédanyaggal)

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMit ehet a baba a karácsonyi menüből?
Következő cikkÁtadták az új gyermekpszichiátriát

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..