Rólad is ezt gondolja a gyereked?

mit gondol a gyerek?
hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Mi lenne, ha az ovis korú gyereked, felnőtt szóhasználattal, de gyermeki gondolkodással írna egy listát arról, hogy mi az, amit nem ért benned? Mik azok az összefüggések, amiket nem tud értelmezni, milyen „rendszerhibákat” vél felfedezni tetteidben, mondandóidban… Meglepődnél, elgondolkodnál vagy csupán mosolyognál egy jót?

Gyakran nem értem anyát – néha úgy érzem, talán soha nem is fogom. Te is így vagy vele? Néha mondd valamit, aztán teljesen mást vár el, felállít szabályokat, amiket például ő rendszeresen megszeg.

Mondok néhány példát:

  • Azt mondja, a világon minden kincsnél jobban szeret, de reggelente szemrebbenés nélkül tol be az oviba. Most akkor, hogy is van ez a szeretet dolog?
  • Szerinte a főzelék egészséges és finom, ő mégse eszik sose. Lehetséges, hogy egy összeesküvés áldozata lettem?
  • Állítja, hogy a Mikulás csak a jó gyerekek csizmájába tesz meglepetést, én mégis mindig kapok, pedig sokszor rosszalkodok. Lehet, hogy megengedhetnék magamnak egy kicsivel több rosszaságot is?
  • Egyszer azt kéri, hogy ne beszéljek többet, máskor pedig, folyamatosan csak kérdezget. Most akkor mit tegyek?
  • Amikor beütöm magam, mindig ad rá puszit, mert attól hamar meggyógyul és nem is fáj úgy. De mikor apa tegnap beütötte a lábát az asztalba, na akkor nem csinált semmit. Lehet, hogy nem is szeretné, hogy apa bibije hamar meggyógyuljon?
  • Nekem mindig az asztalnál kell ülnöm, ha eszek… bezzeg ő a kanapén, ölében a tányérral is megteheti ugyanezt. Mire ez a kettős mérce?
  • Azt mondja, a kés nem való gyerek kezébe… de a lila műanyagkéssel mégis vághatom a gyurmát. Hogy is van ez?
  • Minden esti alvásnál azt mondja, hogy aludjak sokat, mert attól leszek nagy és okos… közben apával ő még ébren marad. Vajon anya nem akar nagy és erős lenni?
  • Szerinte a bogaraktól nem kell félni… de ma hatalmasat sikított, mikor meglátott egy pókot a konyhában. Lehet, hogy a pók nem is bogár?
  • Szerinte a brokkoli és a spenót finom. Vajon ezeket kóstolta már ő is?

Na ugye, hogy az én anyukámat nem is lehet igazán megérteni?

fotó: pixabay.com

Erről a témáról a Család rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkAnyák napi NYEREMÉNYJÁTÉK a Rendinél!
Következő cikkÖrökölhető gyerekeknél a laktóz intolerancia?