
A spárga rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, folsavval és mindemellett kevés kalóriát tartalmaz (20 kcal 100 gr-ban!) alacsony a glikémiás indexe, és még sorolhatnánk.
Mivel dübörög a spárga szezon, az ára is már nagyon kedvező. Használjuk ki és próbáljuk ki minél többféle elkészítési módban. Mi ajánlunk egy gyors és egyszerű receptet. A savanykás szósz nagyon jól illik a spárgához, és ha szeretnénk pikánsabbá tenni, a szószhoz adhatunk még apróra vágott kovászos uborkát, nem fogunk csalódni!
Hozzávalók:
- 1 csomag fehér spárga (500gr)
- 1 pohár natúr joghurt (175 ml)
- 5 dkg vaj
- 2 evk. dijoni mustár
- 2 szelet jó minőségű füstölt sonka vagy bacon szalonna
- tetszés szerint 1 kovászos uborka
- friss kapor
- parmezán
A spárgák fás részeit letörjük és zöldségpucolóval megtisztítjuk. A spárgákat és az apróra darabolt sonkát vagy bacont serpenyőben megforgatjuk vajban, majd hozzáadunk 1 dl vizet és lefedve puhára pároljuk, sózzuk borsózzuk. Közben a natúr joghurtot elkeverjük a dijoni mustárral (kovászos uborkával), a kaprot felaprítjuk.
Amint kész a spárga tányérra rendezzük, és ráöntjük a mustáros joghurt szószt. Megszórjuk a kaporral és parmezánt reszelünk rá, rögtön tálaljuk.
Köret nem szükséges hozzá, ha tartalmasabbá szeretnénk tenni, főtt újburgonyát kínáljunk hozzá.