Új, korszerű szülőszobák Pécsen

szülőszoba Pécs

Hat, korszerű berendezésekkel és minden kényelemmel ellátott szülőszobát adtak át a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján augusztus 25-én, ahol barátságos környezetben és családias körülmények között szülhetnek a kismamák.

Szentélynek éreztem a klinika régi, megkopott szülőszobáját, de szembesülnünk kellett azzal, hogy a mai kismamák igényei már mások, és ezeknek az elvárásoknak akartunk megfelelni. – szögezte le Bódis professzor.

szülőszoba PécsA 75 millió forintos beruházás felét a PTE saját erejéből, felét a szponzorok felajánlásaiból teremtették elő, s rámenős szervezéssel mindössze egyetlen év leforgása alatt sikerült kialakítani a korszerű szülőszobákat.

A tehetősebb szponzorok számára lehetőséget biztosítottak ahhoz, hogy egy-egy szülőszobát a saját elképzeléseik szerint alakítsanak ki, s természetesen ennek megfelelően a szülőszoba az illető szponzor nevét viseli a jövőben. Ennek alapján elkészült a Rektori, a Dékáni, a Komlói, a Bayer Schering és a Richter Gedeon nevű szülőszoba. Az úgynevezett intenzív szülőszobát – tisztelgésül a Klinika előző igazgatójának – dr. Szabó Istvánról nevezték el.

Maguk a szobák önálló, egyszemélyes, de a családtagok befogadására is alkalmas barátságos helyiségek, vidám színekkel, tágas sarokkádakkal, franciaágyakkal. A legnagyobbikban bordásfal és labdák is rendelkezésre állnak a szülés megkönnyítésének érdekében. Hatalmas változás ez a régi, egyetlen nagy teremben, egymástól paravánnal elválasztott szülő „boxok” után. A klinika igazgatója szerint ezek a helyiségek ideálisak pl. „együttszülésekhez”.

A felújítási munkálatok során az egészségügyi intézmény régi épülete ismét megmutatta eleganciáját, így a továbbiakban szeretnék a szülőszobák épületrészén túl a klinika többi részlegét, az egész épületet rekonstruálni.

Forrás: www.pte.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkOktóbertől indul a Pneumococcus védőoltási program!
Következő cikkA csecsemő mozgásfejlődése: a 10 – 12 hónapos baba

1 KÉRDÉS

  1. Végre valami jó hírt is lehet hallani. Nagyon örülök a korszerűsítésnek s nem csak itt kéne korszerűsíteni hanem minden egyes szülészeten mert néhol borzalmasak a körülmények. Végre a második gyermekemet kulturált helyen tudom világra hozni. Köszönjük

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..