Vajon árthat-e az alkoholfogyasztás szoptatás alatt?

FORRÁSA szoptatásról
Szabad az alkoholfogyasztás szoptatás alatt?
Szabad az alkoholfogyasztás szoptatás alatt?

Terhesség alatt erősen nem javallott az alkoholfogyasztás. De mi a helyzet akkor, ha már megszületett a baba? Vajon szabad-e alkoholt inni a szoptatás alatt? Cikkünkben erre a kérdésre keressük a választ.

Szoptatós ruhák: árak, képek infók | Pepita.hu

A mértékletes alkoholfogyasztás

Ha ismerjük a mértéket, és szoptatás előtt csak 1-2 italt fogyasztunk (inkább csak egyet), nem lesz baj. Ezt viszont ne tegyük közvetlen szoptatás előtt. Amikor alkoholt iszunk szoptatási időben, kis mennyisége az anyatejbe kerül. Az ott lévő alkoholmennyiség pedig a vérben lévő mennyiségtől függ. Nagyjából kettő órát vesz igénybe az ital elfogyasztása után, hogy az alkohol metabolizálódjon. (Tehát, hogy ne okozzon bajt szoptatás alatt.)

Ergo, ne adj a kisbabádnak tejet, alkohol fogyasztása során legalább 2 órán át, ha egy italt fogyasztottál. Ha kettőt akkor 4 óra… és így tovább.

Abban az esetben, ha valami nagyobbacska ünneplésre készültök és kettő italnál többet szeretnél inni, arra is van megoldás. Szivattyúzd ki a tejet és tárold. Rakj cumisüvegbe a tejedből, hogy tudd táplálni a babádat.

Szoptatáshoz szükséges dolgok:

>>> Mellszívó elektromos és kézi kivitelben | Pepita.hu
>>> Melltartóbetét és mell nyugtató párna | Pepita.hu
>>> Mellápoló krémek, gélek nagy választékban | Pepita.hu
>>> Tejgyűjtő kagyló, tejtároló edény és tejtároló zacskó | Pepita.hu

Tehát a mértékletes, esetenkénti alkoholfogyasztás szoptatás alatt szabad, de nagyon vigyázni kell!

kisbaba

Próbáld az alkoholfogyasztást a lehető legkisebbre csökkenteni. Még akkor is van kockázat, ha vigyázol és betartod a fentieket. A mérték nélküli, túlzott alkoholfogyasztás pedig befolyásolja a baba fejlődését. Megakadályozhatja, hogy megfelelően fókuszáljon a szükségleteire. Mivel módosíthatja az éberség és a tisztán gondolkodás képességét. Ezzel együtt pedig megemelheti a SIDS (hirtelen csecsemőhalál szindróma) kockázatát is.

A SIDS-ről már írtunk korábban: A hirtelen csecsemőhalál szindróma (angolul SIDS – Sudden infant death syndrome) egy hirtelen és megmagyarázhatatlan okokból bekövetkező elhalálozás az 1 évnél fiatalabb gyerekek, kisbabák esetén. A legtöbb SIDS halálesetet alvásból fel nem ébredő kisgyermekeknél diagnosztizálták. Ezért gyakran bölcsőhalálnak is hívják.

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkHatáron túli magyaroknak vitorlástábor Orfűn
Következő cikk370 film Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .