Vajon lesz csúsztatott iskolakezdés?

Vajon lesz csúsztatott iskolakezdés?
Vajon lesz csúsztatott iskolakezdés? - pixabay

A Fővárosi Önkormányzat a budapesti középiskolák és felsőoktatási intézmények vezetőihez írt levélben kéri a csúsztatott iskolakezdés bevezetését a kényelmesebb utazás érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy Budapesten egy átlagos munkanapon több mint négymilliószor veszik igénybe az utasok a közösségi közlekedési szolgáltatásokat. Az utazások egy jelentős része kifejezetten a munka- és az iskolakezdéshez kapcsolódó időpontokban történik. Így az oktatási intézmények működési rendje jelentősen befolyásolja az utasforgalom alakulását.

Postaláda nagy választékban, árakkal | Pepita.hu

A BKK felmérései alapján a reggeli csúcsidőszakban az utasok több mint 40 százaléka diák. Akik közül a többség önállóan utazik a közösségi közlekedési járatokon.

Zaklattam valakit, hogyan kérjek bocsánatot? | Babafalva.hu

Éppen ezért a Fővárosi Önkormányzat még tavaly nyáron kezdeményezte, hogy a jellemzően önállóan közlekedő középiskolás tanulóknak. Illetve a felsőoktatási hallgatóknak reggelente később kezdődjön a tanítás – emlékeztettek.

Múlt év szeptembere óta a BKK főbb járatain a reggeli csúcsidőszakot 9 óráig meghosszabbították, így továbbra is biztosított a csúsztatott iskolakezdés bevezethetősége, a későbbi utazások lehetősége – írták.

Tábla, Pala, Tábla, Kréta, Iskola, Tanítás, Régi, Ír, csúsztatott iskolakezdés
pixabay

A közlemény szerint a főváros kezdeményezi, hogy a következő tanévre vonatkozó csengetési rend kialakításakor a középiskolák és a felsőoktatási intézmények az általánosan alkalmazott 8 óra körüli iskolakezdési időpontot helyezzék át a fél 9 és 9 óra közötti idősávba. Ezzel a lépéssel mind a tanulók, mind az oktatási intézmények dolgozói kényelmesebben utazhatnának a BKK járatain.

Függőszék vásárlás: árak, képek infók | Pepita.hu

Kitértek arra is, a járványhelyzet idején különösen fontos, hogy a közösségi közlekedést használók minél szellősebben utazzanak. A csúsztatott iskolakezdés bevezetése épp ezt szolgálná. Hiszen ezzel a megoldással a legforgalmasabb időszakokban csökkenthető a járművek utasterhelése – olvasható a közleményben.

MTI

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkMi a stressztörés vagy fáradásos csonttörés?
Következő cikkBoldog gyereknapot a jövő generációinak!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .