Vimola Dóra, MOME – művészettel nevelő, kreatív játék tervező

Témakörök: kreatív időtöltés, művészetet mint segítséget alkalmazó lehetőség,  fotózás, dekoráció, gyerkeknevelés

A szakértő elérhetőségei:
http://krearton.hu és http:// fotodeko.hu

e-mail: info@krearton.hu
telefon: 06-30/935-6988

Három, 8 éves gyerekem van. Két lány, egy fiú. Mondhatjuk, hogy a születésükkel tökéletesen megváltozott az életem, és itt nem csak az újdonsült anya szerepre, a háromszoros jelenlétre gondolok. Mellettük megváltoztak, eltolódtak a hangsúlyok. Sok tekintetben változott meg a világszemléletem, és érzékenyebben tekintek a jövőbe, mert úgy hiszem nagy felelősség a jövő generációját a teneyerünkön hordozni. Viszont soha eddig nem találkoztam, ennél felemelőbb, és izgalmasabb feladattal.

Mióta velünk vannak még kalandosabb az élet. Bátornak kell lenni sok tekintetben, bizonytalan dolgokat kipórbálni és megoldani. Vagy akár abban, hogy segítséget kérjünk ha kell. Ezért vállaltam szívesen a Babafalva felkérését, hogy itt, egyszerűen, könnyedén segíteni tudjunk egymásnak.

A gyerekek mellett szakmai életem is nagy fordulatot vett. Közgazdásként , befektetési banki területen dolgoztam 10 évig. Nagyon sok izgalmas szakmai tapasztalatot gyűjtöttem, és érdekes emberekkel dolgoztam együtt. De a gyerekek mellett ezt a szakmai kihívást túl soknak találtam, ezért új irányt vett a karrierem. Már korábban is fotóztam, így evidens volt, hogy a fotózás előlép elsődleges szakmává. Így alapítottam meg a FOTODEKO-t, egy fotós – dekorációs vállalkozást, mely a tér díszítését, egyedivé tételét, tartalommal és érzelemmel való megtöltését tűzte ki céljául. Dekorációink olyan fénykép kidolgozások, melyeknél az alapanyag megválasztása, és a nagyméretű megjelenés segítik az elérni kívánt hangulat felerősítését. A kép szerintünk üzenet. Egy olyan része a saját személyiségünknek, vagy cégünk mondanivalójának, melyet büszkén kell vállalnunk és minden nap szembenézni vele.

Ahogy ezzel a gondolattal foglalkoztam, azaz, hogy hogyan kommunikálunk képekkel, elkezdtem figyelni a gyerekek vizuális kifejezésmódját. Elmélyülve a témában elvégeztem az egyéni és közös rajzvizsgálat, valamint a MOME művészettel nevelés képzését. Mindezek és a természet tisztelete hozta össze, hogy született egy másik vállalkozásom is.

A KreARTON egy kósza ötletből, a karton karácsonyfából született és mára több mint 15, elsősorban hullámkartonból készülő termékkel büszkélkedhet. Tervezésüknél a variálhatóság, a letisztult formavilág és a többrétű felhasználhatóság a célom. A tárgyak anyaguknál fogva díszíthetők, dekorálhatók, egyedivé tehetők, melynek folytán az alkotó tevékenység örömét élhetik át a gyerekek és felnőttek. A karton alapanyag felhívja a figyelmünket a környezetünkben fellelhető anyagok sokrétűségére, és alapot ad kreativításunk kibontakozására.

Bármely fenti témában: kreatív időtöltéssel kapcsolatos, művészetet mint segítséget alkalmazó lehetőségek terén, fotózással, akár dekorációval kapcsolatos kérdéseitekben, vagy a gyerkekneveléssel kapcsolatos tapasztalataimmal szívesen segítek.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A kreatív időtöltéssel kapcsolatos, művészetet mint segítséget alkalmazó lehetőségek terén, fotózással, akár dekorációval kapcsolatos kérdéseitekben, vagy a gyerkekneveléssel kapcsolatos tapasztalataimmal szívesen segítek.
Előző cikkHerédi Otilia, DSM mozgásforma megalkotója
Következő cikkFülöp Hajnalka, munkaerőpiaci-tanácsadó, újságíró

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..