Zöld óvoda nyílik Gödöllőn

zoldovoda_lead_180.jpg

Nemsokára birtokba vehetik a gyerekek a Gödöllőn megépült Zöld óvodát. A korszerű, környezetbarát, akadálymentesített épület egészséges,  harmonikus környezetet biztosít az itt nevelkedő gyermekek számára, előmozdítja a hátrányos helyzetű és a sajátos nevelési igényű gyermekek esélyegyenlőségének megvalósulását.

A fejlesztés során új csoportszobák és egy sószoba is kialakításra került. Az épületben többségében új berendezés várja majd a gyerekeket és a pedagógusokat. A mindennapos mozgásra tornaterem biztosítja a lehetőséget. Emellett az EU szabványoknak megfelelő, a gyermekek természetes mozgásigényét kielégítő, mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt udvar, két átriumudvar és 2 játszóterasz is létrejön, valamint korszerű eszközök is beszerzésre kerülnek.

Az új épület kialakításakor előnyben részesültek az energiatakarékos megoldások, mint például a zöldtető, a napkollektoros vízmelegítő rendszer, valamint a gyerekek környezettudatosságát elősegítendő szelektív hulladékgyűjtő sziget kialakítása.

A beszerzendő bútorok és esélyegyenlőségi, kompetenciát fejlesztő, valamint mozgásfejlesztő és környezeti nevelési eszközök elősegítik a gyermekek felkészítését a későbbi sikeres iskolai beilleszkedésre és előrehaladásra, és azt, hogy környezetükre nyitott, társaikkal szemben elfogadó kisgyermekként kerüljenek majd iskolába.

Az új, korszerű, környezetbarát, akadálymentes épületben Gödöllő legújabb oktatási intézménye a nevelési év kezdete előtt, augusztus 18-án, minden érdeklődő számára megnyitja kapuit. A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHázi praktikák citromolajjal
Következő cikkTeherbeesés vetélés után

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..