110 milliárd bölcsőde- és óvodafejlesztésekre

A kormány 110 milliárd forintot tudott előirányozni bölcsőde- és óvodafejlesztésekre, a beruházások egy része már megvalósult vagy megvalósítás alatt áll – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin elmondta, az elmúlt években mintegy kilencezer férőhelyet tudtak megújítani vagy létrehozni ezekben az intézményekben.
A fejlesztések mellett a kabinet az itt dolgozókra, például az óvodapedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére is gondolt – jelezte az államtitkár.
Hozzátette, 1200-al több óvodapedagógus dolgozik ma, mint 2010-ben, a bérük pedig a korábbiakhoz képest átlagosan a kétszeresére emelkedett a pedagógus-életpályamodellnek köszönhetően.

Óvodai férőhelyek

Az államtitkár arról is beszélt, a hároméves kortól kötelező óvodáztatásnak nagyon komoly felzárkóztató hatása van. Ma Magyarországon szinte minden hároméves korú gyermek óvodába jár, elenyésző azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a szülei felmentést kérnek ez alól – közölte Novák Katalin.

Hogyan válasszunk óvodát?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírteleken pl a 110 férőhelyes óvoda teljesen újul meg, új épületet kapnak a gyerekek és a dolgozók, abban új kiszolgálóhelyiségeket, foglalkoztatókat és tornaszobát alakítanak majd ki.

Bölcsődei férőhelyek

Novák Katalin megjegyezte, a Nyírteleket is magában foglaló nyíregyházi térségbe mintegy egymilliárd forint érkezik különböző óvodafejlesztésekre.
Vinnai Győző, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a térségben húsz települése közül ötben van folyamatban bölcsőde- és óvodafelújítás, a többi helyen nagyrészt már megtörténtek a rekonstrukciók. Tiszalök, Tiszavasvári, Timár és Tiszanagyfalu vár még arra, hogy megújuljanak az ilyen jellegű intézményei, a jövőben kiemelt figyelmet fognak kapni ezek a beruházások – ígérte Vinnai Győző.

forrás: mti

Erről a témáról még az Óvoda rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA terhességi magas vérnyomás következményei
Következő cikkElindult a szezon az Állatkertben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..