Elkészült a nyíregyházi kórház óvodája

Elkészült a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház új óvodája, a csaknem 323 millió forint értékű beruházást Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára adta át hétfőn a nyírségi megyeszékhelyen.

Az államtitkár elmondta, az elsősorban a gyógyintézményben dolgozók gyermekei számára épült óvodára nincs példa Magyarországon, nem jellemző az, hogy ilyen intézményeket hoznának létre.

nyíregyházi kórház óvodája
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j2), Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára (k) Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester (j), Vinnai Győző, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b) és Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója (b2) átvágja a nemzeti színű szalagot a Jósa András Oktatókórház területén létesített új óvoda átadásán Nyíregyházán 2018. március 26-án.

Még kevesen ismerték fel egy olyan munkahelyi óvoda létesítésének előnyeit, amely döntően a kisgyermekes egészségügyi dolgozók igényeit elégíti ki – fogalmazott Novák Katalin. Elmondta, három óvodai csoporttal, összesen hetvenöt gyermekkel indul el majd az intézmény idén szeptemberben, és elképzelhető, hogy ezeket a férőhelyeket nagyjából be is tudják tölteni. Hangsúlyozta, szabad férőhelyek esetén természetesen felvesznek más nyíregyházi gyerekeket is.

Gyerekek nyitották meg az óvodát és a bababarát irodát a Nokiánál

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, az önkormányzat 2017 végéig kilenc óvodát és három bölcsődét újíttatott fel, hamarosan pedig hat újabb óvoda rekonstrukciója fog elkezdődni.

Hogyan válasszunk megfelelő óvodát?

“A következő fejlesztési csomagunk is készül, az a terv, hogy a város harmincnégy óvodáját és kilenc bölcsődéjét 2020 végéig felújítjuk” – jelentette ki a városvezető.
Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója az eseményen felidézte, évtizedekkel ezelőtt működött az intézményben óvoda.

nyíregyházi kórház óvodájaA kórház területén található, kilenc hónap alatt felépült óvodában a csoportszobák, játszóudvarok és kiszolgáló létesítmények mellett tornaszobát, logopédiai foglalkoztatót és sószobát is kialakítottak. Megépült emellett egy sportszertár, a mozgáskorlátozottakat pedig akadálymentes bejárat és mosdó szolgálja.
Az óvoda megépítését az önkormányzat 107 millió forintos hozzájárulása mellett a kormányzat és az Európai Unió összesen 215 millió forintos támogatásából fedezték.

forrás: MTI
fotó: Czeglédi Zsolt – MTI

Erről a témáról még az Óvoda rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCsipkézett tojások Húsvétra – lépésről lépésre
Következő cikkHúsvéti kincskeresés a Kincskereső Játékösvényen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..