Termelői piac péntekenként a Kossuth téren

  • érintett témák
  • piac
vm_piac_496-300x199.jpg

Termelői piac nyílt pénteken a Kossuth téren, a Vidékfejlesztési Minisztérium épületének árkádjai alatt. A Vidék Mustra minden pénteken reggel nyolctól este hatig tart nyitva, és az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők.
„Jelképes, hogy a magyar vidék ízei, értékei itt, a főváros szívében, a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt kapnak helyet. A tárca valóban szeretné a szárnyai alá venni, és minden lehetséges eszközzel támogatni a termelőket” – jelentette ki V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Kossuth téren megnyílt termelői piac átadásán.

Fotó: Horváth Ernő, kormany.hu

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban több jogszabályváltozás is segítette a helyi piacok fellendítését. Megemlítette a házi disznóvágást és a falusi vendégasztal szolgáltatást újra megengedő kistermelői rendeletet, a közbeszerzési törvény módosítását, amellyel a helyi menzákra helyi zöldég-gyümölcs kerülhet, valamint a napokban megjelent, a helyi piacok élelmiszer-biztonsági előírásainak könnyítését célzó jogszabályt. „Célunk, hogy a termelőtől a vásárlóig lerövidítsük az élelmiszerláncot, és az Európai Unió is ezt az álláspontot képviseli” – fogalmazott V. Németh Zsolt.

Galisz Tamás, a G-Mentor Kft. ügyvezető igazgatója, a piac egyik főszervezője elmondta: a vásár fő célja, hogy a vidék közelebb kerüljön a fővároshoz. Az agráriumban sokkal jobbak vagyunk, mint más országok, a termékeink frissek, ízletesek.

Dr. Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke hozzátette, igazi összefogással valósult meg a Vidék Mustra, hiszen a közigazgatás, a vállalkozók és a civil szervezetek együtt dolgoztak a megnyitásán. Kiemelte: minél többen vásárolnak magyar termékeket, annál több árut fog megtermelni a vidék.

A Vidék Mustra termelői vásár június 29-től a tervek szerint késő őszig, péntekenként, reggel nyolctól este hatig tart nyitva a Kossuth téren, ahová az ország minden területéről érkeznek majd a kiváló minőségű termékeket árusító kistermelők.

A piacot a vidékfejlesztési tárca mellett a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ), a G-Mentor Kft. és a Média-Center szervezte.

hirdetés
A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket.
Előző cikkHogyan fotózzunk napfényben és vízparton?
Következő cikkKarrier központ a kecskeméti kismamáknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .