7 furcsa (és bizarr) mód a teherbeesés esélyének növelésére

7 furcsa (és bizarr) mód a teherbeesés esélyének növelésére

Ha régóta próbálsz már teherbe esni, ahogy telik az idő, jó eséllyel képes lennél szinte bármilyen módszert kipróbálni, hogy az erőfeszítéseiteket végre siker koronázza. Ám mielőtt bármelyik itt említett tippet tesztelni akarnád az ananászlétől kezdve a parazitalárva evésig (igen, jól olvastad), vedd fontolóra a hozzájuk fűzött szakértői véleményeket és jó tanácsokat – és persze gondold át alaposan a dolgot.

A NŐI MEDDŐSÉG ÉS A HÁTTÉRBEN MEGBÚVÓ ALATTOMOS OKOK

A varázslatos intimkehely

A módszer: Az intimkehely szex után történő felhelyezése tulajdonképpen azon a régi praktikán alapul, miszerint aktus után emeld fel a lábaidat és maradj egy kicsit ebben a pozícióban, hogy a gravitáció elvégezhesse a dolgát, ám ez esetben egy segédeszköz használandó.

A szakértő véleménye: Dr. Wellenstein szerint ez egy hatásos módszer lehet, nemes egyszerűséggel azért, mert lehetővé teszi, hogy a spermium hosszabb ideig maradjon a méhnyak közelében, mintha csak az ejakulációs kilövellésre lenne bízva a dolog. Hozzáteszi azonban, hogy a kehely eltávolítására különös gondot kell fordítani, a használati útmutató szerint kell eljárni, és 12 óránál tovább nem érdemes bent hagyni.

Konklúzió: Ez egy biztonságos és okos módja a teherbeesés esélyének növelésére, így egy próbát mindenképpen megér!

>>> PELENKÁZÁSI KELLÉKEK <<<

Parazitalárva fogyasztása

A módszer: A bolíviai orsósféreg lárvájának az elfogyasztása a helyiek szerint növeli a nők termékenységét oly módon, hogy a lárvák hatással vannak az immunrendszerre, kvázi befogadóbbá teszik egy új élet kihordására.

A szakértő véleménye: Bár tény, hogy ez a bizarr módszer kiváló alapul szolgál a jövőbeni fogamzási kutatásokhoz, az igazság azonban az, hogy a parazitafertőzés olyan egyéb tünetekkel és szövődményekkel is járhat, amin lehet, hogy csak gyógyszeres kezelés segíthet, ez pedig már inkább hátráltatja a teherbeesést.

Konklúzió: Ki ne próbáld! Bízd a kutatókra, hogy ugyanezen a vonalon elindulva kifejlesszenek egy sokkal kevésbé bizarr és jóval veszélytelenebb eljárást a fogamzás elősegítésére.

Son, Pregnant Woman, Shoe, Bebe, Mother, Boy, Pregnancy

Baby Aspirin

A módszer: A bébi aszpirin naponta történő szedése növelheti a terhesség valószínűségét, „barátságosabb” belső környezetet teremtve az embriónak. Ám mielőtt rohannál a gyógyszertárba, hogy megvedd, jó ha tudod, hogy egyes nőknél a vetélés esélyét is növelheti a szer.

A szakértő véleménye: Dr. Wellenstein szerint ez egy hatásos módszer lehet az olyan nők esetében, akiknél meddőség gyanúja áll fenn, de semmiképpen sem ajánlja minden nőnek, aki csak teherbe akar esni.

Konklúzió: Ha szimpatikus is ez a módszer, mindenképpen konzultálj előtte az orvosoddal. A különböző szerek más nőknél máshogyan hatnak, így egyáltalán nem biztos, hogy neked több pozitív előnyt ígér, mint hátrányt.

Ananász és az ovuláció

A módszer: Az ananász fogyasztása rögtön az ovuláció után elméletileg elősegíti a fogamzást.

A szakértő véleménye: A teória lényege, hogy az ananászlében található bromelain nevű enzim növeli a terhesség esélyét. Az igazság azonban az, hogy ez valóban jó gyulladáscsökkentő, de kevés köze van a fogamzáshoz. Valószínűbb, hogy az ananászban található C-vitamin az, ami az immunrendszer erősítése révén hozzájárulhat a sikeres teherbeeséshez.

Konklúzió: A friss gyümölcsök és zöldségek napi szintű fogyasztása mindenképpen jó ötlet egy terhesség megkezdéséhez, és valóban jótékony hatása van a fogamzásra, de azért ne tulajdoníts mágikus képességeket az ananászfogyasztásnak.

Köhögés elleni szirup (egészséges dózisban!) történő szedése

A módszer: Bizonyos köhögés elleni szirupok guaifenesint tartalmaznak, ami nyálkahártya vékonyító hatásának köszönhetően nem csak az orrban, de a méhnyakban is kifejti hatását, ezzel segítve a spermiumoknak, hogy könnyebben a petesejtbe juthassanak.

A szakértő véleménye: A elgondolás alapvetően jó, ám kevés eséllyel kecsegtet, mivel rengeteg más tényező is közrejátszik a teherbeesésben, és akik régóta próbálkoznak sikertelenül, ott nem valószínű, hogy a nyálkahártya vastagságával van a fő probléma.

Konklúzió: Kérdezd meg az orvosodat, igyekezzetek kideríteni, hogy nincs-e valami komolyabb ok, ami gátolná a terhességet. Ha ő is rábólint a dologra, nyugodtan próbáld ki, de mindig tartsd be az általa előírt adagolást!

>>> BABABÚTOROK <<<

Akupunktúrás kezelés

A módszer: Az Amerikai Terhességszövetség szerint „az akupunktúra jól használható bármilyen nemű termékenységi rendellenesség kezelésére, ideértve a kiegyensúlyozatlan hormonszintet, az ismételt vetélést és a PCOS-t (policisztás petefészek szindróma) is”.

A szakértő véleménye: Hiszek az akupunktúra jótékony hatásában. Ha képzett szakember végzi, akkor ártani semmiképpen sem árthat, illetve minden esély megvan rá, hogy jótékonyan hathat a teherbeesésre.

Konklúzió: Próbáld ki! Az akupunktúra biztonságos és hatékony eljárásnak tűnik, illetve ha kombinálod néhány más módszerrel is, jó eséllyel növelheted a teherbeesésed valószínűségét. Tartsd azonban szem előtt, hogy ehhez valóban hozzáértő szakember szükséges!

Acupuncture Gold Coast, Gold Coast Acupuncture

Tojásfehérje felhelyezése – tudod hova…

A módszer: Egy igazán termékeny nyálkahártya nagyon hasonló a tojásfehérjéhez, így egy valódi tojásfehérje vaginába történő felhelyezése segítheti a spermiumok munkáját.

A szakértő véleménye: Dr. Wellenstein szerint ez csak akkor működhet, ha valaki Clomiddal történő termékenységi kezelésben részesül, ami vastagítja a méhnyálkahártyát, a tojásfehérje pedig segíthet a spermiumoknak, hogy a méhnyakon keresztül eljuthassanak a méhüregig.

Konklúzió: Öö… fontold meg(?). Elég meglepő, hogy a szakvélemény nem veti el az ötletet, mindazonáltal nem igazán javasoljuk az orvosi felügyelet nélkül történő próbálkozást. Vannak speciális anyagok, amiket épp erre a célra fejlesztettek ki, így ha ehhez hasonló módszerben gondolkozol, beszélj inkább az orvosoddal, mert biztos, hogy tud jobb megoldást is javasolni.

VIA

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .