A Critical Moms demonstrációjával zárul a fővárosi Születés Hete

Critical Moms

Május 7-én, szombat reggel 10-kor a Deák téri templom elől indul az idei Születés Hete fővárosi záróprogramja, a CRITICAL MOMS babakocsis demonstráció, mely a Tabánban ér majd véget egy vidám családi piknikkel. Idén 80 magyarországi és 6 erdélyi település csatlakozott a rendezvénysorozathoz. Több helyszínen vasárnap is lesznek még programok.

A múlt vasárnap, Anyák napján kezdődött Születés Hete országos kulturális, szakmai és tájékozató rendezvénysorozat látványos felvonulással zárul a fővárosban. A május 7-én, szombat reggel 10-kor a Deák téri templom elől induló CRITICAL MOMS babakocsis demonstráció ezúttal nem csak az akadálymentesítés fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. A gyermeküket „közlekedtető” édesanyák a Tabánban egy vidám családi pikniken pihenik majd ki a Ferenciek terén és az Erzsébet hídon át vezető út fáradalmait, s egyben megmutatják,, hogy milyen is lehetne egy igazán élhető város látképe a városi zöld felületeken piknikező, játszadozó családokkal.

A szervezők várnak mindenkit – a facebookon is: –, aki úgy érzi, volna mit tenni még a város akadálymentesítéséért és élhetőbbé tételéért – babakocsival, gyalog, kis motorral, hordozókendővel, kis gyerekkel, nagycsaláddal, biciklivel, nagy pocakkal…, jó kedvvel!

A Születés Hete keretében szombaton 10:30-kor Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskolán Noll Andrea Nandu holisztikus bába Édes igenjeink címmel beszél a szexualitásról, a fogantatásról és a háborítatlan szülésről. Aznap 13 órakor Zalaegerszegen a Keresztury Dezső ÁMK-ban Anyaság és hivatás címmel lesz kerekasztal-beszélgetés, 16.30-kor Szentgotthárdon Dériné Tóth Andrea ismerteti az Aranyóra, a szülés utáni első óra fontosságát, míg május 8-án 11 órakor Egerben Szakács Ibolya terapeuta beszél arról, hogy mennyire fontos a természetes életmód a babavárás idején is. Számos vidéki helyszínen pedig záró eseményként családi nappal, születés-fa ültetéssel, börzével várják az érdeklődőket.

Részletes programajánlók és további információk: www.szuleteshete.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkVeszélyes hulladék a nappaliban
Következő cikkGyermekbalesetek, sérülések megelőzése

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..