A jó napirend megelőzi az elhízást

napirend

Egy jó napirenddel nagyobb valószínűséggel lesz eredményesebb a gyermeknevelés és válik a csemete egészséges felnőtté. Egy ideális nap része egy közös családi étkezés, a gyermek iránti általános érdeklődés és persze fontos a tévé előtt eltöltött idő korlátozása is – mindezzel jelentősen csökken a gyermekkori elhízás veszélye.

A legnagyobb német egészségbiztosítási pénztár, az AOK családok körében végzett reprezentatív vizsgálata kimutatta, hogy sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki túlsúly, cukorbetegség és szívbetegség azoknál a gyermekeknél, akik olyan családban nőnek fel, amely nem tartja fontosnak a rendszeresen ismétlődő és meghitt együttléteket. Viszont már néhány egyszerű rituálé is hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyermekek egészséges felnőttekké váljanak, teljesen függetlenül attól, gazdag vagy szegény szülők csemetéiről van-e szó, mivel étkezési szokásaink alapvetően a gyermekkorban tanultaktól függnek.

A több mint kétezer – 11-14 éves gyermekkel rendelkező – német szülő bevonásával készített felmérés arról árulkodik, hogy a gyermekek jövőbeni túlsúlyának valószínűsége 1,6-szer nagyobb azokban a családokban, ahol nem jellemző a mindennapi közös reggeli.

6 tipp anyáknak a mindennapokhoz

A legtöbb felnőttnek jól meghatározott célja az, hogy gyermekét egészséges életmódra nevelje, ugyanakkor gondot jelenthet ennek gyakorlati megvalósítása az időhiány, illetve a lelki és anyagi problémák következtében. A stresszes szülők által nevelt, kiegyensúlyozott napirenddel nem rendelkező gyermek pedig gyakrabban küzd lelki és testi problémákkal.

A felmérés szerint 5-8 százalékkal alacsonyabb a testi-lelki bajokkal küzdő gyermekek aránya az olyan családokban, melyek szükség esetén számíthatnak a környezetükben élő barátok, rokonok segítségére.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkZamatos nyári gyümölcslevesek
Következő cikk9 tipp az egészséges légkondi használathoz

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..