Megvan az a pillanat, amikor a gyerekek folyton azért rágják a füled, hogy édességet szeretnének enni, de nincs otthon semmi, amit szívesen megennének? Előzzük meg ezt a kellemetlen pillanatot egy egyszerű csokis keksz recepttel, melyet bármikor percek alatt elkészíthetsz! Sőt, akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetitek, olyannyira egyszerű.
Mindenkinek szüksége van erre a receptre otthon, már-már elengedhetetlen kelléke a konyhának. Nincsenek drága hozzávalók, tökéletesen ropogós és isteni finom. Íme néhány gyors tipp mielőtt belevágunk:
- Vegyük ki olvadni a vajat! – Ha csokis kekszet szeretnél csinálni, javallott a vajat kivenni a hűtőből, hogy mihamarabb elkészüljön a finomság, ugyanis puhábban sokkal egyszerűbb lesz a száraz hozzávalókkal elkeverni.
- Vegyünk sok csokoládé-chipset! – Ezt szerintem nem kell indokolni, abból nincs olyan, hogy túl sok.
- Ne módosítsunk aránytalanul liszt mennyiségén. – Mert nem lesz tökéletes a tészta, kiszáradhat és szétrepedhet.
Hozzávalók | |
FINOMLISZT | 20 DKG |
KRISTÁLYCUKOR | 15 DKG |
SÜTŐPOR | 3 TK |
VAJ | 15 DKG |
TOJÁS | 2 DB |
ÉTCSOKOLÁDÉ | 10-15 DKG |
A csokis keksz elkészítése
- Fogjunk egy robotgépet, egy tálat, majd keverjük benne össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vajat a tojással, majd fakanállal belekeverjük az apróra kockázott étcsokit.
- Egy tepsit béleljünk ki alaposan sütőpapírral, fogjunk két teáskanalat és emeljünk kis kupacokat a sütőpapírra, amelyek legalább 3 cm-re legyenek egymástól. Sülés közben a sütik el fognak terülni.
- Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és nagyjából 10-12 percig süssük a kekszeket.
\\\\\ SZÉLES VÁLASZTÉKÚ LEGO-KÍNÁLAT /////
Ugye milyen lenyűgözően egyszerű? Az a legszuperebb az egészben, hogy a recept hozzávalóit duplázva, vagy triplázva az adagot, amit nem sütünk ki, lefagyaszthatjuk, hogy később csak be kelljen rakni a sütőbe! Sőt! A kész kekszeket is le lehet fagyasztani, hogy ha későbbre is szeretnénk hagyni, így mindig lesz mihez nyúlni, ha édeset ehetne a család. Arra viszont ügyeljünk, hogy 4 hétnél tovább ne tároljuk, 4 héten belül használjuk fel a nyers tésztát, vagy a kész kekszeket.
Fogyasztását teával, vagy tejjel javasoljuk, úgy lesz az igazi!
** Gyerekruhák, ha főzés közben minden túl maszatos lett **
TIPP 1! A fehér cukor felét barnacukorral helyettesíthetjük a gazdag ízvilág érdekében.
TIPP 2! Ha puhább sütiket szeretnénk akkor púposabb kupacokat rakjunk a sütőpapírra, ha pedig ropogósabbra vágyunk, akkor lapítsuk el kicsit jobban.
Megsütöttétek? Várjuk a sütés közbeni vagy az elkészült kekszekről készült fotókat a Facebook-oldalunkon üzenetben.