A legtökéletesebb amerikai csokis keksz recept

A legtökéletesebb amerikai csokis keksz recept

Megvan az a pillanat, amikor a gyerekek folyton azért rágják a füled, hogy édességet szeretnének enni, de nincs otthon semmi, amit szívesen megennének? Előzzük meg ezt a kellemetlen pillanatot egy egyszerű csokis keksz recepttel, melyet bármikor percek alatt elkészíthetsz! Sőt, akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetitek, olyannyira egyszerű.

Mindenkinek szüksége van erre a receptre otthon, már-már elengedhetetlen kelléke a konyhának. Nincsenek drága hozzávalók, tökéletesen ropogós és isteni finom. Íme néhány gyors tipp mielőtt belevágunk:

  1. Vegyük ki olvadni a vajat! – Ha csokis kekszet szeretnél csinálni, javallott a vajat kivenni a hűtőből, hogy mihamarabb elkészüljön a finomság, ugyanis puhábban sokkal egyszerűbb lesz a száraz hozzávalókkal elkeverni.
  2. Vegyünk sok csokoládé-chipset! – Ezt szerintem nem kell indokolni, abból nincs olyan, hogy túl sok.
  3. Ne módosítsunk aránytalanul liszt mennyiségén. – Mert nem lesz tökéletes a tészta, kiszáradhat és szétrepedhet.
Hozzávalók
FINOMLISZT20 DKG
KRISTÁLYCUKOR15 DKG
SÜTŐPOR3 TK
VAJ15 DKG
TOJÁS2 DB
ÉTCSOKOLÁDÉ10-15 DKG

A csokis keksz elkészítése

  1. Fogjunk egy robotgépet, egy tálat, majd keverjük benne össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vajat a tojással, majd fakanállal belekeverjük az apróra kockázott étcsokit.
  2. Egy tepsit béleljünk ki alaposan sütőpapírral, fogjunk két teáskanalat és emeljünk kis kupacokat a sütőpapírra, amelyek legalább 3 cm-re legyenek egymástól. Sülés közben a sütik el fognak terülni.
  3. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra és nagyjából 10-12 percig süssük a kekszeket.

\\\\\ SZÉLES VÁLASZTÉKÚ LEGO-KÍNÁLAT /////

kiskukta fiú
pixabay.com

Ugye milyen lenyűgözően egyszerű? Az a legszuperebb az egészben, hogy a recept hozzávalóit duplázva, vagy triplázva az adagot, amit nem sütünk ki, lefagyaszthatjuk, hogy később csak be kelljen rakni a sütőbe! Sőt! A kész kekszeket is le lehet fagyasztani, hogy ha későbbre is szeretnénk hagyni, így mindig lesz mihez nyúlni, ha édeset ehetne a család. Arra viszont ügyeljünk, hogy 4 hétnél tovább ne tároljuk, 4 héten belül használjuk fel a nyers tésztát, vagy a kész kekszeket.

Fogyasztását teával, vagy tejjel javasoljuk, úgy lesz az igazi!

** Gyerekruhák, ha főzés közben minden túl maszatos lett **

TIPP 1! A fehér cukor felét barnacukorral helyettesíthetjük a gazdag ízvilág érdekében.

TIPP 2! Ha puhább sütiket szeretnénk akkor púposabb kupacokat rakjunk a sütőpapírra, ha pedig ropogósabbra vágyunk, akkor lapítsuk el kicsit jobban.

Megsütöttétek? Várjuk a sütés közbeni vagy az elkészült kekszekről készült fotókat a Facebook-oldalunkon üzenetben.

Írni számomra olyan, mint egy könnyed lélegzetvétel. Szükségem van rá a mindennapi létezésem kiteljesedéséhez, hiszen a szavak mindenkor körülvesznek minket, legyenek kimondott vagy kimondatlan formában. S egy kimondatlan szó: számomra elfecsérelt gondolat. Ezért szükséges mindenkor mindent lejegyezni. Talán így nem vész el a mondanivaló, talán így idővel mindenki szeme kinyílik az olvasás és az alkotás pótolhatatlan örömei felé. Az írás éltet - a lehetőség pedig, hogy megoszthatom gondolataimat csodálatos emberekkel - az egekig emel. A felhőkön való élet pedig, a végeláthatatlan lélek legzseniálisabb atmoszféráját adja meg.
Előző cikkA nőiesség bonyodalmai – hogyan leszünk igazi nők a férfiak mellett?
Következő cikkHamarosan szülni fogsz? – 5 kérdés, amit még előtte érdemes feltenned

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!