A terhesség legkorábbi jelei!

A terhesség legkorábbi jelei!

Vannak nők, akik egyből megérzik – mindenféle tünet nélkül -, hogy terhesek. Azoknak, akik nem ilyen szerencsések – mint például én -, ám elég szemfülesek, a természet tartogat néhány jelet, melyekkel már elég megalapozottnak érezhetik magukat egy terhességi teszt vásárlásához.

A terhesség jelei:

  1. Fáradékonyság – Bár Te még nem is sejted, a szervezeted már nagy munkában van. Ehhez pedig rengeteg energiára van szüksége, így Te bizony hirtelen nagyon fáradékony leszel.
  2. Mellérzékenység, bimbó körüli változások – Ez az, amire biztosan felfigyelsz – már, ha tapasztalod. Érintésre akár fájdalmat is érezhetsz. Megduzzadhatnak, a bimbóudvar körül besötétedhet a bőr. Ezeket mind a hormonszint változás okozza, melyhez egy idő után hozzászoksz.
  3. Megmagyarázhatatlan éhség – Ez csalóka lehet, hiszen normál esetben is elkap – minket nőket – a most „kieszem a hűtőt” érzés. Ám, ha az itt felsorolt tünetek közül bármelyikkel párosul, érdemes venni egy tesztet.
  4. Gyakori mosdó használat – A várandóssággal növekedik a HCG hormon szint – ez alapján működnek a terhességi tesztek is. Ez a kismedencében fokozott vérbőséget, szöveti telítődést okoz, így a hólyagod is érzékenyebbé válik.
  5. Görcsök, pecsételő vérzés – A megtermékenyítést követően, a beágyazódás időszakában, érezhetsz menstruációs görcs-szerű fájdalmat, esetleg pecsételő vérzést. Ez természetes és igen biztos jele a terhességnek. Ám, ha nagyobb mennyiségű vér távozna, azonnal fordulj orvoshoz.
  6. Érzékenyebb szaglás – Hirtelen elkezdesz undorodni, émelyegni, bizonyos szagok hatására, mint például a parfüm – akár a sajátod is -, háziállat közelsége, olyan étel illata, amit eddig szerettél és még sorolhatnánk. Ez az egész várandósság ideje alatt kitart.
  7. Émelygés– Az első hetekben még nem annyira jellemző, de utána, mint égből a villám csaphat le Rád. A hiedelemmel ellentétben, nem csupán reggeli rosszullétről beszélünk, szinte egész nap émelyeghetsz.
  8. Megemelkedett hőmérséklet – Amennyiben rendszeresen méred a testhődet ébredés után, és ez hozzávetőleg 2,5 héten át magasabb az átlagosnál, akkor nagyon valószínű, hogy babát vársz.
  9. Kimaradt menstruáció – Azoknak lehet ez egy igen komoly jelzés, akiknek rendszeres a havi vérzésük. Ha Te is közéjük tartozol, úgy a kimaradás igen erős jele lehet a várandósságnak. Természetesen a menstruáció kimaradása mást is jelezhet; menopauzát, gyulladást, egyéb betegségeket.

+1. Pozitív terhességi teszt – Ekkor szinte biztosra veheted a várandósság tényét – természetesen ezek se működnek 100%-osan, így lehetséges, hogy a negatív teszt mögött mégis lapul egy baba a pocakodban, vagy épp fordítva. A pozitív tesz után hívd fel nőgyógyászodat.

Erről a témáról a Gyermekre várva! rovatban olvashatsz többet!

Fotók: freepik.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkTermészetes, kreatív ötletek gyerekeknek
Következő cikkKoncert várandós kismamáknak? – Igen!