Alma csokoládékabátban

Alma csokoládékabátban

Akár egészben, akár nagyobb cikkekre vágva az almát gyorsan (még barnulás előtt) tűzzük hurkapálcára, és forgassuk meg olvadt csokoládéban. Akár többször is, ha szeretjük a sok-sok csokoládét. Persze ilyenkor várjuk meg, amíg az első réteg csokoládé megszilárdul. Aztán szórjuk meg darált dióval, vagy forgassuk meg a durvára tört diódarabok között.

Használhatunk mandulát vagy mogyorót is, szerintem pirítva még finomabb. Fehér csokoládéval vagy cukormázzal lehet díszíteni is, de önmagában is nagyon étvágygerjesztő. (Egyébként szépen enni, azt nem lehet. Az ember fülig csokoládés lesz, úgyhogy készítsünk mellé szalvétákat, kézmosót, zuhanykabint, fürdőkádat.)

Aztán olyat is lehet, hogy nem csokoládéban forgatjuk meg az almát – jó kemény almát válasszunk hozzá, ne kásásat, pláne ne hibásat – hanem karamellben. A már szilárduló, de még meleg karamellt csokoládédarabkákon, mandulán, mogyorón át lehet görgetni. Kandírozott gyümölcs, leginkább narancshéj is illik hozzá.

fotó: freepik.com
Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkCsípős, fűszeres leves
Következő cikkKevesebb fiú születik, ha nagy a stressz