Csípős, fűszeres leves

Csípős, fűszeres leves

Egy finom, jó erős, illatos leves! Egy leheletnyi szezámolajon egy áttört fokhagymagerezdet és két szép, olyan négycentis, összevágott piros chilit megfuttatok, és ha van otthon gyömbér: egy kétcentis darabot vékony csíkokra vágva szintén rászórok. Ha nincs, akkor később szórok a levesbe egy kevés őrölt gyömbért.

Közben forró vízben félpuhára főzöm a levestésztát. Aztán kiszedem a sós vízből, lecsöpögtetem, és hozzádobom a sülő fűszerekhez. Jól átforgatom, és az egészet felöntöm csirke-alaplével. Tudom, ilyet nem sokan tartogatnak otthon: kockából, porból is el lehet éppen készíteni, bár azért az igazi jobb… Tálaláskor metélőhagymával meg lehet szórni, még szebb és kívánatosabb lesz!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkCharlotte torta málnával
Következő cikkAlma csokoládékabátban