Alternatív szülésfelkészítő találkozót rendeztek Budapesten

fotó: sxc.hu

Első alkalommal rendeztek alternatív szülésfelkészítő találkozót szombaton Budapesten, a HipnoSzülés elnevezésű program az önhipnózis útján segíti az édesanyákat egy másfajta, nyugodt szüléshez.

A találkozót olyan édesanyák és családok számára szervezték, akik a módszer segítségével készültek a szülésre, így lehetőség nyílt közvetlenül az ő tapasztalataikon keresztül beszélni hatékonyságáról – fejtette ki Kuharcsik Réka, hipnoterapeuta.

fotó: sxc.hu
fotó: sxc.hu

A HypnoBirthing mentálprogramban a résztvevők megtanulják, hogyan támogassák fejből a test szülési reakcióit, folyamatait. A program a mélyrelaxáció, az önhipnózis, vizualizációs gyakorlatok és speciális légzéstechnikák segítségével készíti fel a nőket egy biztonságosabb, rövidebb, gyengéd szülésélményre. A bárki által megtanulható technikával az apa is a szülés aktív résztvevőjévé válik, ami egy intim, mély élményben részesíti a párokat.

A szakember elmondta, hogy a 24 éves HipnoSzülés program két éve vált elérhetővé Magyarországon.

Forrás: MTI

Olvasd el korábbi cikkünket a hipnoszülésről! >>>

„A szülés villámgyors, háborítatlan és gyönyörű volt”

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..